Šančiuose užfiksuotą vairuotoją gali nubausti ne tik dėl važiavimo per raudoną

  • Teksto dydis:

Kaune užfiksuotas automobilis, kurio vairuotojas kelyje padarė ne vieną Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimą. Už tokį elgesį jam gali tekti ne tik paploninti piniginę, bet ir kuriam laikui persėsti į viešąjį transportą.

Ne vienas pažeidimas

Vaizdo registratoriumi užfiksuotame įraše, pasidalytame socialinio tinklo „Facebook“ grupėje „Reidas TV“, matyti Kaune, A. Juozapavičiaus prospekte, gruodžio 29-ąją lekiantis „VW Touran“ automobilis.

Transporto priemonė ne tik nepaiso važiuoti draudžiančio raudono šviesoforo signalo, bet tuo pat metu ir pažeidžia kelių ženklinimo taisykles – nors, vadovaujantis jomis, jam leidžiama važiuoti tik tiesiai, vairuotojas pasuka į kairę ir, negana to, pastarąjį manevrą padaro rikiuodamasis per pėsčiųjų perėją.

Supriešino komentatorius

Prie vaizdo įrašo socialiniame tinkle komentavę internautai susiskirstė į dvi stovyklas – vieni ėmė ieškoti pateisinimo pažeidėjui, kiti – negailėjo kritikos strėlių. „Maža ką, gal ne vietinis sugrybavo – priežasčių gali būti nemažai“, – rašė Lorenas. „Priežastis bet kokia gali būti, bet spalva – tai raudona“, – pabrėžė Augustas.

„Neskubėkite smerkti, gal žmogui paskambino, kad namai dega arba miršta kas. Jums paskambintų kaimynai, kad namai dega nebūtumėte šoko būsenos?“ – svarstė Kristina. O Mantas šmaikštavo: „Greičiau namų darbus šuo suėdė“.

„Čia dar Kaune žmonės bėgioja per perėjas, o kad vairuoja chamiškai kauniečiai – tikrai taip“, – pastebėjimais dalijosi Vincentas.

Gali prarasti vairuotojo pažymėjimą

Situaciją komentavę Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai, nurodė: vairuotojas pažeidė KET 73.11 punkto reikalavimus. Čia numatyta, kad raudonas signalas arba du pakaitomis mirksintys raudoni signalai draudžia eismą. Pasak jų, jeigu signale yra juoda arba juodos rodyklės, jos informuoja, kuria kryptimi ar kryptimis bus leidžiama važiuoti įsijungus žaliam signalui.

Taip pat šiuo atveju buvo padarytas Kelio ženklo Nr. 508 „Eismo kryptis sankryžoje tiesiai“ reikalavimo pažeidimas, kuris nurodo eismo kryptį sankryžoje, kuria leidžiama važiuoti eismo juosta.

KET 417 straipsnyje 1 dalyje nurodyta, kad už „Kelio ženklų, žmonių vežimo reikalavimų nesilaikymą ar kitą Kelių eismo taisyklių pažeidimą“ vairuotojams užtraukiama bauda nuo 30 iki 90 eurų.

O už šio KET straipsnio 4 dalį: „Važiavimas esant draudžiamam šviesoforo signalui arba reguliuotojo gestui, nesustojimas prieš pėsčiųjų perėją, kai to reikalaujama pagal taisykles“  vairuotojams užtraukiama bauda nuo 60 iki 90 eurų.

Kauno apskr. VPK pareigūnai pabrėžė, kad už pastarąjį administracinį nusižengimą gali būti skiriamas teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo vieno iki šešių mėnesių.

Remiantis pateiktais duomenimis, 2020-aisiais gauta per 250 įvairiausių pranešimų, susijusių su eismu ar eismo saugumu A. Juozapavičiaus prospekte. Nuo šių metų pradžios iki gruodžio 30 dienos šiame prospekte įvyko šeši eismo įvykiai. Septyni dalyviai buvo sužeisti – tarp jų ir pėstieji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aisku

Aisku portretas
Jeigu saugiai pravaziavai tai ir gerai...Svarbu kad nieko nekliudei..Nakti visai nera masinu o sviesoforai veikia...klausimas kam?

Moteris

Moteris portretas
Prieš 8 metus buvau darbiniame renginyje už miesto ribų. Paskambino sesuo, (viena gyvenusi bevaikė našlė) vos beprakalbanti. Man labai bloga, greičiau atvažiuok. Jai grėsė insultas, to reikėjo tikėtis. Šokau į automobilį ir, spausdama klaksoną, virš 100 km greičiu lėkiau plentu ir gatvėmis.Turiu pasakyti, kad vairuotojai visi iki vieno davė kelią. Per trumpą laiką atsiradau vietoje, susišnekėjau su GMP (be kvailysčių: ar ligonis kvėpuoja, uždarykite naminius gyvūnus ir pan.) ir (vėl su sirena) nuvežėme į klinikas. Pasak neurologų po 15 min. jau būtų per vėlu. Taip jai buvo išgelbėta gyvybė ir padovanoti dar 8 gyvenimo metai. Aišku, į visus eismo ženklus ir greitį man tada buvo nusispjaut, bet vairavau labai atidžiai. Tai ką, aš čia mirtiną nuodėmę padariau?! Neskubėkime teisti, nes nežinia kodėl tas žmogus taip važiavo.

klp

klp portretas
tokiu piktybiniu daug baudas reikia kelt sunku pravaziuot 100 metru ir apsisukt .
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių