Garsiausių nužudymo bylų šešėliai: kas labiausiai troško R. Morkevičiaus mirties?

  • Teksto dydis:

Prieš kelias savaites Lietuvos kriminalistai sulaukė gausių ovacijų ir aplodismentų, kad štai beveik po 19 metų pagaliau pradės aiškėti tikrieji Kauno Daktarams rimtą konkurenciją anuomet sudariusių Daškinių boso, tuometinio šalies bokso federacijos prezidento Remigijaus Daškevičiaus – Daškės nužudymo užsakovai ir vykdytojai.

Tačiau vis dar yra serija kitų ne tik Kaune, bet ir Vilniuje, Šiauliuose ar kituose šalies miestuose įvykdytų garsių ne tik kriminalinio pasaulio atstovų, bet ir verslo, sporto veikėjų nužudymų, kurių tikrieji kaltininkai ir šiandien dar nėra nustatyti. Nors kai kurioms 20 ir daugiau metų skaičiuojančioms byloms tyliai suėjo ar pamažu artėja senatis, bet visgi nemaža dalis Kaune pradėtų rezonansinių bylų iki šiol neištirtos, sustabdytos, pristabdytos arba išvis apie jas niekas nenori viešai šnekėti bei komentuoti. Tarp pastarųjų – ir nemažo atgarsio sulaukusios dziudo, bokso ir bušido arenose kadaise nemažas pergales iškovojusių sportininkų paslaptingos žmogžudystės. Vis dar nežinomos tikrosios tarptautinės bušido ringų žvaigždės Remigijaus Morkevičiaus užsakytos mirties aplinkybės bei tikrieji jos sumanytojai.

Kas tai – Lietuvos policijos, prokurorų nerangumas? O gal pernelyg gerai savo laiku sudirbo „kruvinų misijų“ į Kauną vykdyti atvykę samdomi žudikai iš aplinkinių šalių? Kas labiausiai norėjo R.Morkevičiaus mirties?

Vilmanto Raupelio nuotr.

Apie visa tai – ir iki šiol dar niekur nepaskelbtos naujos R.Morkevičiaus nužudymo bylos detalės bei faktai – rašytojo, žurnalisto Dailiaus Dargio specialiai šeštadienio „Kauno dienos“ laikraščio skaitytojams parengtame žurnalistiniame tyrime.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jon

Jon portretas
O kodėl morkevicius iki šiol nėra palaidotas?

Nepažysti

Nepažysti portretas
Jeigu būčiau prokuroras, lengvai rasčiau

Jonas jonaistis

Jonas jonaistis portretas
Belekas galėjo padaryti, nes priešu tikrai nemažai turėjo, tedėl mentam sunku. Pradedant kada sedėjo , nevienas kaimietis ir kiti parinos kad duchinas juos.... aišku kaimas nebūtu turėja tokiu dūru, bet negali žinoti ... kas ka turi ir gali gauti...
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių