Garliaviškis viešina įtariamą vagišių: gal praeis noras užsiimti „užklasine“ veikla

  • Teksto dydis:

Praėjusią savaitę, naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, Kauno rajone, Garliavoje, buvo apšvarintas BMW automobilis. Vaizdo stebėjimo kameromis užfiksuoti asmenys, ilgai šmirinėję nuosavo namo teritorijos valdose, pasak transporto priemonės savininko, iš automobilio pasisavino nemenką sumą kainuojančias dalis ir įrangą.

Kaip portalo kauno.diena.lt žurnalistams pasakojo apvogto automobilio „BMW F30“ savininkas Paulius, atvejis, kai ilgapirščių taikiniu tapo jo transporto priemonė, fiksuotas naktį iš sausio 16-osios į 17-ąją.

„Vagys teritorijoje pirmą kartą sukiojosi maždaug nuo 2.26 iki 2.34 val. Apsilankė, apžiūrėjo ir atsirakino automobilį naudodamiesi specialia įranga. Mano automobilyje įrengta beraktė sistema, o rakteliai buvo striukės kišenėje. Vaizdo įraše matyti, kaip vienas vagis eina ištiesęs rankas, laikydamas kuprinę, nukreiptą į duris, o kitas tuo metu bando atrakinti automobilį. Po to išjungia šviesas ir dviem valandoms palieka teritoriją. Spėju, kad ėjo atsirakinti kitų automobilių“, – stebėjimo kameromis užfiksuotus vaizdus, kuriuose matoma įvykio eiga, komentavo kaunietis.

Vaizdo medžiagoje taip pat matyti, kad ilgapirščiai praėjus maždaug dviem valandoms po pirmojo apsilankymo teritorijoje, 4.30 val. prie transporto priemonės sugrįžta vėl. Tačiau šįkart jau su kita kuprine. „Tikriausiai pirmoje kuprinėje paliko įrangą, o antrojoje atsinešė įrankius. Vagys per 27-28 minutes išardė mano automobilio saloną ir pasišalino“, – įžvalgomis apie vagystės Garliavoje taktiką dalijosi Paulius.

Jo teigimu, iš automobilio ilgapirščiai pasisavino vairą, multimedijos įrangą ir alų. Pasak pašnekovo, transporto priemonės salonas buvo išpurkštas pigiais vyriškais kvepalais. „Sausio 17 dieną apie vagystę pranešiau policijos pareigūnams – kreipiausi į Kauno rajone, Mastaičiuose, esantį policijos komisariatą. Atvykęs tyrėjas apžiūrėjo automobilį, nuėmė pirštų antspaudus nuo rankenos“, – sakė jis.

Nuotraukomis, kuriose užfiksuoti privačioje teritorijoje, prie namo, besisukiojantys vagys, BMW savininkas pasidalijo ir socialiniame tinkle „Facebook“, o pilną vaizdo įrašą patalpino „Youtube“ platformoje. „Norėčiau, kad tie žmonės pamatytų save. Galbūt tai sumažins jų norą ateityje užsiimti šia „užklasine“ veikla“, – atviravo Paulius.

Kaip portalui kauno.diena.lt sakė Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovė Odeta Vaitkevičienė, pareigūnams pranešta, kad sausio 17 d. laikotarpiu nuo 2.25 val. iki 8 val. Kauno rajone, Teleičių kaimo teritorijoje, įsibrovus į užrakintą automobilį BMW (2016 metų gamybos), iš jo vidaus buvo pavogtas multifunkcinis vairas, apdailos detalė ir multimedijos įrenginys.

Vagys per 27-28 minutes išardė mano automobilio saloną ir pasišalino.

Pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl vagystės. Nukentėjusiojo paprašyta pateikti ir vaizdo medžiagą.

Atpažinusius nuotraukose ir vaizdo medžiagoje matomus asmenis, ar turinčius bet kokios reikšmingos informacijos, susijusius su šiuo atveju, pareigūnai prašo skambinti tel. nr. (837) 303 400 arba 8 700 691 171.

Kauno apskrities policijos pateiktais duomenimis, sausio 17 d., apie 7.15 val., Garliavoje, Jonučių antrajame kaime, įvykdyta dar viena vagystė iš automobilio „BMW 520“. Ilgapirščiai pasisavino vairą, prietaisų skydelį, multimedijos įrangą ir valdymo konsolę. Taip pat pasigesta transporto priemonėje buvusių elektrinių įrenginių. Padaryta žala siekia apie 2800 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nebūtų paklausos "pigiau nei parduotuvėje", nebūtų reikalo vogti. Patiko man vieno meistro pasakymas apie galimybę nusipirkti naudotą VW multimediją. Sakyk ne naudotą, sakyk vogtą.

Anonimas

Anonimas portretas
Suskiai blyn!!!! Man sausio 20, pirmadieni desimta vakaro sugebejo islupt skydeli.... policijos pirmas klausimas atvykus ar zala virsija 150€. Juokas pro asaras....

Ha

Ha portretas
Esam pagavę kai gyvenom bute tokius, isukinejom rankas ir kojas, daugiau nekilo noras lysti, ir ir policijai tokie nepasiskus, kad rankos ir kojos sulauzytos
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių