Tragedija Tunelio gatvėje: iš gaisro išnešti du mažamečiai neišgyveno

  • Teksto dydis:

Pirmadienį po pietų Kaune, Tunelio gatvėje, kilo gaisras. Ugniagesiai iš jo išnešė du mažamečius vaikus, jie buvo gaivinami, bet nesėkmingai. Nė vienas jų neišgyveno.

Kauno ugniagesių atstovė Džiuginta Vaitkevičienė 14 val. portalui kauno.diena.lt teigė, kad iš gaisro išnešti du vaikai - 2 metų mergaitė ir 5 metų berniukas.

Ugniagesiams gelbėjimo operaciją apsunkino tai, kad pastato langai buvo su apsauginėmis grotomis, o šarvuotos durys užrakintos.

Išnešus vaikus ir juos atidavus gaivinti medikams, gaisras greitai užgesintas, tačiau skubios medikų pagalbos prireikė ir mamai, kuri, kaip pasakojo ugniagesių atstovai, patyrė didžiulį šoką, kai grįžo ir pamatė esančią situaciją. 

Pranešimas apie Tunelio gatvėje degantį namą Bendrajame pagalbos centre skubios pagalbos telefono numeriu 112 gautas 13.41 val.

Iš pradžių ugniagesiams pranešta, kad rūksta dūmai iš gyvenamojo namo pastogės. Tikslesnis adresas, kad tai Tunelio gatvė, gautas vėliau.

Namas buvo uždūmintas. Išlaužus duris rasta ir išnešta mergaitė, už dviejų minučių išneštas berniukas. Vaikai rasti lovose. Išneštas uždusęs katinas.

Pirminiais duomenimis, gaisro priežastis - krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimai.

Mediniame iš dalies aptinkuotame name nuo netvarkingo dūmtraukio išdegė kambarys (apie 12 kv. m) ir prieškambaris (apie 12 kv. m), jame buvę namų apyvokos daiktai. Nuardyta prie kamino dalis skardinio stogo

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

L

L portretas
Trečias vaikas vaiku namuose ar su globėjais per žinias pasake. Gal ir gerai, kad ne kartu buvo?

Miau

Miau portretas
Gal jau laikas Andriuskienei eit is kur atejo? Bet tiesa... seimos klanas juk kauno miesto savivaldybej...

RB

RB portretas
Na aš ir nesuprantu kaip tokius mažus vaikus palieka,bent telefoninį ryšį reikia turėti,jau tokie vaikai puikiai naudojasi telefonais,būtų paskambine mamai ar močiutei
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių