Gaisras Kalniečių devyniaaukštyje: degančios lovos įkaitais tapo mažiausiai du žmonės (papildyta)

  • Teksto dydis:

Šiandien, apie 16 valandą, gausios net dviejų Kauno ugniagesių gelbėtojų komandų pajėgos – autocisternos bei autokeltuvas skubėjo Kalniečių mikrorajono link. Buvo pranešta apie nelaimę P.Lukšio gatvės devyniaaukštyje – viename jo devintojo aukšto bute dega lova.

Bendrajam pagalbos centrui (BPC) apie šį gaisrą pranešė kažkas iš buvusiųjų bute. Pranešimą užregistravęs BPC operatorius liepė nedelsiant jam bei kitam, kaip teigta, bute esančiam asmeniui palikti įvykio vietą.

Pirmoji ugniagesių gelbėtojų autocisterna iš Mituvos gatvėje įsikūrusios komandos buvo įvykio vietoje jau po kelių minučių. Konstatavus, kad atviros liepsnos nesimato ir gaisras nespėjo išplisti, dalis į pagalbą atskubančių papildomų pajėgų buvo atšauktos dar pakeliui į įvykio vietą. Joje likę ugniagesiai perliejo vandeniu smilkusią sofą-lovą, ją išardė bei išnešė į kiemą.

Dėl ko kilo šis gaisras, dar neaišku. Realiausios versijos, kad nelaimę, kurios įkaitais galėjo tapti ir kaimynai, tarp kurių turbūt – ir nemažai nuotoliniu būdu besimokančių vaikų, kurių tėvai dar gali būti darbe arba išskubėję į parduotuvę, prišaukė arba rūkymas lovoje, arba neatsargus elgesys, pavyzdžiui, su kokia nors šildymosi priemone. Kaip paaiškėjo, šį kartą spėjus laiku užbėgti nelaimei už akių, dūmų detektoriaus bute, kuriame kilo gaisras, nebuvo.

Paskui ugniagesius atskubėję greitosios medikai šio buto savininką netrukus išvežė į ligoninę. Įtariama, kad jis apsinuodijo dūmais. Prieš palikdami įvykio vietą, ugniagesiai gelbėtojai dar nuo jų išvėdino šio devyniaaukščio laiptinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių