„Ekologistikos“ gaisro byloje įtariami Alytaus ugniagesiai nušalinti nuo tarnybos

  • Teksto dydis:

Alytuje esančios padangų perdirbimo gamyklos „Ekologistika“ gaisro byloje įtariami miesto ugniagesiai nušalinti nuo tarnybos, ketvirtadienį pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

„Aly­taus prieš­gais­ri­nės gelbė­ji­mo tar­ny­bos vir­ši­nin­kas Algir­das Baut­ro­nis ir šios tarnybos vy­riau­siasis specialistas Sau­lius Moc­ke­vi­čius, vadovaujantis Vidaus tarnybos statuto nuostatomis, nuo sausio 30 dienos iki baudžiamojo proceso pabaigos nušalinti nuo užimamų pareigų“, – rašoma pranešime.

Jame taip pat teigiama, kad toks sprendimas priimtas „atsižvelgiant į Kauno apygardos prokuratūros pateiktą informaciją dėl ki­lu­sio gais­ro Aly­taus pa­dan­gų per­dir­bi­mo bendrovėje“.

Gaisrą padangų perdirbimo gamykloje tiriantys prokurorai apie įtarimus ugniagesiams dėl netinkamo pareigų atlikimo pranešė trečiadienį spaudos konferencijoje.

Prokurorai teigia, kad pareigūnai buvo degusioje gamykloje dar iki gaisro ir matė ten buvusią situaciją, tačiau apie galimus pažeidimus nieko neinformavo, taip pat, pasak prokurorų, „Ekologistikoje“ iki gaisro nebuvo atliekami priešgaisriniai patikrinimai.

Dar du Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai apklausti kaip specialieji liudytojai, aiškinantis, ar jie galėjo matyti, jog bendrovėje yra sukrautas didelis padangų kiekis ir į tai nereaguoti.

Gaisras Alytaus Pramonės rajone įsikūrusioje įmonėje „Ekologistika“ kilo spalio 16 dieną, ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę.

Gaisro priežastis vis dar aiškinasi ekspertai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Dabar ieško kaltu, o kur buvote, kaip gaisrą gesino. Visi į krūmus, o dabar knisis ilgai. Kur visi buvote tada. Dabar jau protingi labai. Meras ir visi ugniagesiai aukojo save ir savo sveikata. Bautronis, kaip viršininkas padarė viską, o dabar ji kaltina. Nesąmonė. Atvažiavo gražuolė, ką ji padarė. Nieko. Kaltinkite tuos, kad davė leidimą, tokioje vietoje įsiteikti, tokia padangų įmonė, kur daugybė dirbanciu ir gyvenanciu aplinkui.

Jurgis

Jurgis  portretas
Atsibudo ir galvoja kam ikasti . O gal kalti po savaites ar menesio nuvyke ten paziureti kas buvo . O ka sviesiaplauke zinove ???/

kaunietis

kaunietis portretas
Tamasauskiene kersija.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių