Ugniagesiai kliūtis šalina be atokvėpio: medžius teko nukelti ir nuo automobilių

  • Teksto dydis:

Antradienio pavakarę apie 16 val. pranešta apie medį, V. Landsbergio-Žemkalnio gatvėje nugriuvusį ant BMW bei užtvėrusį pravažiavimą kitiems automobiliams. Kiek anksčiau Partizanų g. kieme medis užvirto ant „Toyota Auris“. Ugniagesiai ir į šio įvykio vietą išskubėjo laisvinti pravažiavimą kitam transportui. 

Šiandien perpiet dėl gausaus sniego padarinių buvo nepravažiuojama Romainių g, esanti ant kalno.

13.09 val. specialiąsias tarnybas pasiekė pranešimas, kad Romainių gatvėje ant kelio nukrito apšvietimo stulpas, nutraukti laidai.

Stulpas lūžo po to, kai į jį trenkėsi sniego neatlaikęs medis. Diskiniu pjūklu nupjautos stulpo armatūros, patrauktas ir medis. Kol buvo šalinami šie stichijos padariniai, susiformavo didelės spūstys.

Kelias buvo greitai atlaisvintas, tačiau ugniagesiai gelbėtojai, kviečiami šalinti tokių kliūčių nuo kelių, neturi kada atsikvėpti nuo pat vidurnakčio, kai atskriejo pirmieji pranešimai apie nuvirtusius medžius ar elektros stulpus.

Nuo važiuojamosios dalies jie šiandien vieną po kitos šalina kliūtis, o taip pat ir traukia nuo kelių nuslydusias transporto priemones.

„Facebook“ nuotr.

4 val. ryto dėl nuvirtusio medžio vykta į Garliavos apylinkes, 6.50 val. tokia pati situacija nutiko Prancūzų ir L. Ivinskio g. sankryžoje.

7.07 val. griovyje gelbėtojų jau laukė nuo kelio Klaipėda-Vilnius nuslydęs automobilis. 7.22 val. griovyje ties Sausinės kaimu dėl sudėtingų eismo sąlygų atsidūrė ir kitas automobilis.

Vėliau – vėl medžiai: Radikių kaime, Neveronių seniūnijoje Keramikų g., Gervėnupio kaime, Girionių kaime, Rumšiškėse, Šveicarijos seniūnijoje ir kt. Į kai kurias minėtas vietose teko vykti ir ne po kartą.

Išlaužo seniūnijos Pakrumprio kaime šalinant ant kelio nuvirtusį vieną medį pradėjo lūžti ir kiti.

Kai kur virstant medžiams jų šakos krito ant elektros laidų ir ėmė degti. 

Laimei, apie krentančių medžių sužalotus žmones nepranešama.

Ugniagesių gautus pagalbos prašymus komentavusi Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė spaudai Džiuginta Vaitkevičienė teigė, kad tikėtina, jog į vakarą, kai sniego bus dar daugiau, ir drėgstant sniegui jis tampa dar sunkesnis, lūžtančių medžių, virstančių stulpų bus dar daugiau.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas BNS informavo, kad antradienio naktį ir rytą ugniagesiai per 40 kartų visoje šalyje vyko šalinti ant kelio ar elektros laidų nuvirtusių medžių.

Kauno apskrities policijos atstovė Odeta Vaitkevičienė BNS informavo, kad iki pietų Kauno apskrityje fiksuoti septyni eismo įvykiai.

Kiek anksčiau pranešta, kad dėl vilkikų avarijų buvo susidarę spūstys abiem kelio Vilnius-Kaunas kryptimis.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, antradienį pietų, vidurio ir šiaurės Lietuvoje siaučia pūga, kitur šalyje – snygis. Kritulių kol kas nėra tik Klaipėdos regione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
Pakliuvo automobilis į avariją-baust visus ir neleis važinėt, vaikščiokit pėstute. Logika geležinė. Visada informuoja-nestatykit auto po medžiais, neatlaiko ir stulpai sniego svorio ar vėtros.Gamta daro savo, išpjaukim medžius, suėskim laukinius žvėris, tai tuoj mirsim ne nuo vieno viruso ir džiaugsimės, žmogų gyvą pamatę.

Fbr

Fbr portretas
Pvz- parašot prašymą savivaldybėj dėl pavojingu medžių.. paimat kopija kad prašymas priimtas būtinai su antspaudu ...ei savivaldybė ne atliko darbų ir atsitiko nelaimė Tadą galite per teismą prašyti kompensuoti nuostolių..

Kaunietis

Kaunietis portretas
Gal pagaliau uzvirs medis ant medziu gelbetoju, o dar geriau butu kad ilgai ugniagesiai neatvaziuotu.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių