Daugiau detalių sportinio lėktuvo katastrofoje: sudegusio orlaivio viduje – žinomų pilotų kūnai

  • Teksto dydis:

Pirmadienio vakarą Kauno rajone, Armaniškių kaime, įvyko tragiška nelaimė – nukrito ir užsidegė ultralengvasis lėktuvas. Kol kas dar nepatvirtintais duomenimis, vienas iš žuvusiųjų – patyręs pilotas Vladimiras Nikonovas. Apie tai pranešė Kauno aeroklubas ir pareiškė užuojautą žuvusiojo šeimai, kolegoms. Kartu su juo galimai žuvo taip pat licenciją pilotuoti ultralengvąjį lėktuvą turėjęs Artūras Šimkus. Abu jie buvo asociacijos „Pilotai.lt“ nariai, tačiau, anot jos vadovo Luko Liekio, šis tragiškai pasibaigęs skrydis daugiau nieko bendro su asociacija neturi. 

„Netoli Kauno vakarinio aplinkkelio, nukritus ultralengvam lėktuvui „Bristell“ žuvo pilotas Vladimiras Nikonovas. Reiškiame gilią užuojautą Vladimiro Nikonovo šeimai, artimiesiems ir jį pažinojusiems kolegoms aviatoriams“, – rašoma užuojautoje. Pilotui buvo 71-eri.

Primename, kad rugpjūčio 8 d. apie 20.05 val. Kauno r., šalia kelio Kaunas-Garliava, ties Armaniškių k., nukrito ir užsidegė sportinis lėktuvas „LY-LIS“. Žuvo du juo skridę vyrai.

Pareigūnų žiniomis, lėktuvas nukrito ant pievos. Joje tuo metu žmonių nebuvo.

Apie nelaimę pranešė pro šalį važiavęs ir dūmus laukuose pamatęs gyventojas.

Kaip nurodoma Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos paros įvykių suvestinėje, atvykus ugniagesiams gelbėtojams lengvasis dvivietis orlaivis „Bristell Nr. MG5“ buvo nukritęs ant žemės ir degė atvira liepsna.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Policijos departamentas pranešė, kad užgesinus gaisrą, orlaivio viduje buvo rasti stipriai apdegę, galimai vyro (gim. 1985 m.) ir vyro (gim. 1951 m.), kūnai. Jų tapatybes ir aplinkybes aiškinasi policijos pareigūnai.

Aleksoto S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo atstovai portalui kauno.diena.lt teigė, kad lėktuvas galbūt pakilo iš šio aerodromo. Pakilimui nereikia jokio leidimo.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Čia veikia keli aeroklubai, utralengvųjų orlaivių pilotų mokykla, laikoma nemažai privačių lėktuvų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Virginija

Virginija portretas
Komentuoja,bile ką rašo.Anonimas.Smegenų netui. UŽUOJAUTA ŠEIMAI.GAILA DRĄSIU VYRŲ.

Anonimas

Anonimas portretas
Tai 71 metqi laikas proanukius auginti o jis mat dydviris lektuvo instruktorius zemeje vairuoti reik komisijos kasmet ,mat pattriotas rsas viskas galima

...

... portretas
Ukrai numuse..
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių