Buto su vaikais padegėjas suimtas dviem mėnesiams

Šiandien į Kauno apylinkės teismą atvežtas Tomas Staniulis, įtariamas padegęs butą, kuriame buvo trys mažamečiai vaikai. Jis izoliuotas nuo visuomenės dviem mėnesiams.

Kaip portalui kauno.diena.lt teigė Kauno apylinkės teismo atstovė Vaida Bytautė, Kauno apylinkės teismo teisėja Audronė Levinskienė patenkino prokurorės Kristinos Mockienės prašymą  suimti įtariamąjį svetimo turto sugadinimu visuotinai pavojingu būdu dviem mėnesiams , motyvuodama tuo, kad T.Staniulis nėra susaistytas socialiniais ir šeimyniniais ryšiais, nedirba, neturi gyvenamosios vietos. Be to, jau teistas už smurtą artimoje aplinkoje prieš tuos pačius asmenis, kurie nukentėjo ir neseniai įvykusio padegimo metu, o už tai skirtos bausmės dar nėra atlikęs. 

Per plauką nuo tragedijos

Kaip jau rašyta, buto, kurį nuomojasi buvusi T.Staniulio sugyventinė su trim vaikais, viename Kovo 11-osios gatvės penkiaaukštyje balkonas buvo padegtas vėlų antradienio vakarą.

Kauno ugniagesiai gelbėtojai pranešimą apie degantį vieną jo pirmojo aukšto balkoną gavo 23.50 val.

Buvusi T.Staniulio sugyventinė su savo trylikos bei septynerių metų ir vos penkių mėnesių vaikais išpuolio metu jau rengėsi gulti. Jeigu jie jau būtų miegotų, sunku net įsivaizduoti, kuo viskas galėjo baigtis.

Be to, iki ugniagesių gelbėtojų atvykimo degantį balkoną pradėjo gesinti ir kaimynai.

Teko vežti į ligoninę

Ugniagesiams gelbėtojams atskubėjus į įvykio vietą, balkonas jau degė atvira liepsna. O šios kilo jau iki antrojo aukšto, kuriame viena gyvena vyresnio amžiaus našlė.

Nors gaisras buvo likviduotas gana greitai, spėjo sudegti padegtame balkone buvę daiktai, tarp jų – ir vaikiškas vežimėlis, apdegti palangė, nuo karščio sutrūkinėti balkono langų bei durų stiklai, aprūkti butas.

Dėl įtariamo apsinuodijimo smalkėmis į Klinikų Skubios pagalbos skyrių greitosios medikai išvežė ir visus bute buvusius vaikus, ir jų 38-erių metų mamą. Policijos duomenimis, apsinuodijimas smalkėmis konstatuotas tik pastarajai bei vyriausiajam sūnui. Kitą rytą jie jau buvo išleisti į namus.

Pamiršo apie dukrą

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams lankantis įvykio vietoje, buvusi T.Staniulio sugyventinė teigė iš karto supratusi, kieno tai darbas. Ir teisinosi – per vėlai sužinojusi apie padegimu įtariamo buvusio draugo praeitį bei elgesį su kitomis buvusiomis sugyventinėmis.

Kaip paaiškėjo, 37-erių T.Staniulis – jau du kartus teistas dėl smurto prieš pastarąsias. 2016-ųjų gruodį Kėdainių rajono teismas buvo nubaudęs jį laisvės apribojimu. Šiemet kovą Kauno apylinkės teismas skyrė T.Staniuliui vėl tokią pačią bausmę. Tik šį kartą – dėl smurto prieš tą pačią savo penkių mėnesių dukrelės motiną, kurios buto balkoną padegė vėlų antradienio vakarą. Tai, kad šiame bute yra ir jo dukra, įtariamasis turto sugadinimu visuotinai pavojingu būdu prisipažino prisiminęs tik po to, kai padegė balkone išlaistytą benziną.

Pyktis paskatino keršyti

Anot kaimynų, prieš mėnesį jau buvo išdaužtas ir minėto buto virtuvės langas, po ko mažamečių motina skundėsi tapusi neadekvačiai besielgiančio buvusio draugo, su kuriuo nusprendė nutraukti visus ryšius, auka. „Jam negerai su galva!“, – teigė tada terorizuojamoji.

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams lankantis įvykio vietoje, ji sakė jau negalinti net suskaičiuoti, kiek kartų buvęs draugas jai grasinęs.

Jam negerai su galva!

T.Staniulis buvo sulaikytas tik trečiadienio ryte. Beje, – jau antrą kartą per pusę paros. Paaiškėjo, kad jis buvo sulaikytas ir tą pačią dieną prieš padegimą – važiuojantis neblaivus dviračiu. Už tai jam buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas bei paimtas dviratis. Anot T.Staniulio, dėl to jis labai supykęs ant pareigūnų ir netrukus išgėręs dar alaus. O jau tada jam ir šovė į galvą mintis padegti buvusios sugyventinės buto balkoną. Tačiau, jis dėl šio poelgio nesigaili.

Už svetimo turto sugadinimą visuotinai pavojingu būdu gresia bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu

Nu portretas
Ir morda. Kaip tokiems urodams kažkas nuomojat butus. Juk matot kad debiloidas. Nu ir morda nu nx. I šrota, perdirbimui tokius.

s(EU)bas

s(EU)bas portretas
Dėl palaido elgesio moteriškės kenčia niekuo dėti padorūs kaimynai. O tas jos "mylimasis" tinkamas nebent utilizuoti. Neįsivaizduoju, kur tokį nesusipratimą galima rasti - prie konteinerių padoresnė publika būriuojasi.

Na ir baisus

Na ir baisus portretas
Tiesiai nuo konteinerio pasiėmė jį „mylimoji“, turinti 2 vaikus (ir matyt nuo skirtingų vyrų) ir pagimdžiusi šitam gražuoliui dar vieną ar susirado per pažįstamus bomžus? Kokia ji pati, kad turtinga tik vaikais, o neturi nors menko savo būsto? Aiškiai tokia pati, nes nei viena, bent kiek mąstanti galva, o ne tarpkoju, šito pabaisos į lovą neįsileis.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių