Atmestas pareigūno, iš įkalinimo įstaigos paleidusio teisiamą kolumbietį, skundas

Kauno apygardos teismas atmetė pareigūno skundą dėl nuobaudos už tai, kad jis paleido iš įkalinimo įstaigos narkotikų kontrabandą įtariamą kolumbietį Diego Pena Murillo (Diegą Penija Murilją).

Vilkaviškio apylinkės teismas balandį skyrė dviems Marijampolės pataisos namų Kybartų sektoriaus 2-ojo saugumo valdybos skyriaus pareigūnams baudas už tarnybinių pareigų neatlikimą. Šio skyriaus vyr.specialistė Sandra Krocienė ir jos viršininkas Rolandas Čurlauskas šiuo nuosprendžiu buvo pripažinti kaltais pažeidus teisės aktų nustatytus reikalavimus ir padarę valstybei didelę neturtinę žalą, nes pernai balandį parengė ir pasirašė pažymėjimą, pagal kurį D. Pena Murillo buvo neteisėtai ir nepagrįstai paleistas iš kardomojo kalinimo.

S. Krocienei už tai buvo skirta 5 250 eurų bauda. R. Čurlauskui – 5 tūkst. eurų. baudą.

R. Čurlausko advokatas prašė Kauno apygardos teismo šį nuosprendį panaikinti ir jo ginamąjį išteisinti. Tačiau jo skundas buvo atmestas. Jį nagrinėjusi Kauno apygardos teismo teisėjų kolegija konstatavo, kad Vilkaviškio apylinkės teismo nuosprendis R.Čurlauskui yra pagrįstas, nes išsamiai ir nešališkai ištirtos visos jam inkriminuotos nusikalstamos veikos padarymo aplinkybės.

Anot teisėjų kolegijos, visi byloje surinkti duomenys, priešingai nei apeliaciniame skunde nurodė nuteistojo gynėjas, pirmosios instancijos teismo buvo įvertinti ir išanalizuoti, nuosprendyje aiškiai išdėstyti motyvai, o nesutikti su pirmosios instancijos teismo argumentacija, remiantis vien tik apelianto savaip pateikiama, tačiau objektyviais duomenimis neparemta nagrinėjamo įvykio versija, pagrindo nėra.

Teisėjų kolegija atkreipė dėmesį ir į tai, kad R. Čurlauskas neįžvelgė savo veiksmuose jokių tarnybinių pažeidimų, jam nekilo mintis, jog dėl jo pasirašyto pažymėjimo dėl asmens paleidimo į laisvę gali kilti žalingi padariniai, kurie kilo, t. y. D. Pena Murillo išvyko iš Lietuvos, dėl ko buvo apsunkintas jo baudžiamosios bylos nagrinėjimas Lietuvos apeliaciniame teisme.

Ši Kauno apygardos teismo nutartis įsiteisėjo jos paskelbimo dieną, bet ji dar gali būti skundžiama.

Kauno apygardos teismas 2018-aisiais nuteisė D. P. Murillo devynerių metų laisvės atėmimo bausme už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis. Kartu su juo prieš šį teismą stojusiam Kęstučiui Zienkai buvo skirtas aštuonerių su puse metų įkalinimas, o Vaidotui Matulaičiui – aštuonerių metų laisvės atėmimas.

Vaidotas Matulaitis (kairėje), Diego Pena Murillo (viduryje), Kęstutis Zienka (dešinėje).

Apskundus šį sprendimą Lietuvos apeliacinis teismas nusprendė V. Matulaitį išteisinti, o K. Zienkai ir D. P. Murillo palikti laisvės atėmimo bausmes.

Vėliau bylą nagrinėjęs Lietuvos Aukščiausiasis Teismas ją iš naujo gražino Apeliacinės teismui. Tada D. P. Murillo neteisėtai buvo paleistas iš Kybartų pataisos namų. Vėliau jis sulaikytas savo namuose Nyderlanduose. O bylos nagrinėjimas Apeliaciniame teisme įstrigo dėl jo grąžinimo į Lietuvą proceso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jaronimas

jaronimas portretas
uz milijona bet kas butu paleides

as

as portretas
jai paleido,tegul patys mentai atsedi tuos 9 metus uz ta kolumbieti

Eligijus masiulis

Eligijus masiulis portretas
Reikejo pasodinti uz grotu, juk ne uz grazias akis paleido.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių