Kaip stalius Kaune protezavo dantis (pamatykite vaizdo įrašą)

  • Teksto dydis:

Vakar per slaptą operaciją Kauno ekonominės policijos pareigūnai sulaikė 1959 m. gimusį vyrą, kuris ne tik neturėdamas licencijos ir antisanitarinėmis sąlygomis bute teikė odontologijos – dantų protezavimo paslaugas, bet ir neturi jokio medicininio išsilavinimo.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas dar 2016 m. rugpjūčio 4 d., Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate gavus 1963 m. gimusios moters pranešimą. Pamačiusi skelbimą laikraštyje apie pigiai teikiamas dantų protezavimo paslaugas, ji kreipėsi į apsišaukėlį odontologą, kuris 2016 m. gegužės – liepos mėnesį bute, esančiame V. Krėvės pr., už 1 500 eurų antisanitarinėmis sąlygomis jai nekokybiškai protezavo dantis. Pareikalavus grąžinti pinigus, vyras pinigų neatidavė. Moteris į policijos pareigūnus kreipėsi tik perskaičiusi liepos 12 dienos straipsnį laikraštyje apie tai, kad Kauno apylinkės teismas Artūro Girs atžvilgiu priėmė nuosprendį. Apie tai rašė portalas kauno.diena.lt.

Pernai liepos 12 d. Kauno apylinkės teismas vyrą pripažino kaltu, padariusiu nusikalstamą veiką, numatytą Lietuvos baudžiamojo kodekso 202 str. 1 d., ir nuteisė dėl neteisėto vertimosi ūkine, komercine, finansine ar profesine veikla laisvės apribojimu dvejiem metams, uždraudžiant visos bausmės vykdymo laikotarpiu turėti, naudoti, įgyti, saugoti pačiam ar perduoti saugoti kitiems asmenims daiktus ir įrankius, susijusius su dantų gydymu ir protezavimu.

Tačiau tyrimo metu kriminalinės policijos pareigūnai nustatė, kad apsišaukėlis savo pelningo amato nemetė, tik tapo atsargesnis. Konspiracijos tikslais skelbimus laikraštyje dėl teikiamų paslaugų užsakinėjo kito, mirusio asmens pavarde, paslaugas teikė nuosavybės teise dukrai priklausančiame bute ir tik vyresnio amžiaus asmenims.

A. Girs dantų protezavimo paslaugas suteikė dar 11 asmenų. Įvairiais laikotarpiais nuo 2013 m. iki 2016 m. pagal skelbimą dienraštyje apie pigiai teikiamas dantų protezavimo paslaugas, pasiskambinus nurodytais telefonais ir nuvykus į butą Partizanų g., vyras jiems suteikė dantų protezavimo paslaugas. Visais atvejais liudytojai atpažino vyrą pagal nuotrauką 2016 m. liepos 12 d. dienraščio straipsnyje. Asmenims paslaugos buvo suteiktos nekokybiškai, antisanitarinėmis sąlygomis, tačiau liudytojams pareiškus pretenzijas, sumokėtų už dantų protezus pinigų A. Girs nei vienu atveju negrąžino. Iš šių asmenų apsimetėlis gavo daugiau nei 12,5 tūkst. eurų.

Nustatyta, kad A. Girs, neturėdamas licencijos verstis odontologo praktika, neturėdamas jokio medicininio išsilavinimo ir antisanitarinėmis sąlygomis, primityviausiais įrankiais teikė dantų protezavimo paslaugas. Be to, vidurinį išsilavinimą ir staliaus specialybę įgijęs vyras turto neturi, yra registruotas darbo biržoje, oficialiai jokios veiklos nevykdo.

Vyras sulaikytas 48 val. ir uždarytas į areštinę, bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės skyrimo.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

lija

lija portretas
Va iki ko dasiritom,Lietuva degraduoja,skursta.Tuoj pradėsim ne tik dantis patys sau protezuoti,bet ir operacijas darytis.Medicina tuoj taps neykandama vidut.pajamas gaunančiam!!!!

amatas

amatas portretas
ir yra amatas tai ne intelektinė veikla

Anonimas

Anonimas portretas
saunuolis meistras matosi gabus zmogus
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių