Aplinkosaugininkai dėl į Nemuną Kaune tekančių teršalų prašo skelbti ekstremalią situaciją

  • Teksto dydis:

Aplinkos apsaugos departamentas (AAD) dėl taršos produktų, tekančių į Nemuno upę Kaune ties M. K. Čiurlionio tiltu, prašo skelbti ekstremaliąją situaciją.

Kaip trečiadienį pranešė aplinkosaugininkai, nustačius, kad į Nemuną nuolat patenka naftos produktų, kuriais užterštas aplinkinės teritorijos gruntas bei gruntiniai vandenys, AAD kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę prašydamas skubiai spręsti klausimą dėl ekstremaliosios situacijos paskelbimo nurodytoje vietoje ir imtis visų įstatymuose numatytų priemonių Nemuno taršai naftos produktais lokalizuoti, kad būtų nutraukta daroma žala aplinkai ir neigiamas poveikis žmonių sveikatai.

Dėl taršos šioje vietoje į Kauno aplinkos apsaugos inspekciją gyventojai ėmė kreiptis balandį.

 

 

„Pakrantėje ties geležinkelio tiltu, A. Juozapavičiaus prospekte, vykdėme nuolatinius patikrinimus ir nustatėme, kad į Nemuną patenka skalūninė alyva. Dėl praeityje čia veikusios geležinkelio pabėgių gaminimo įmonės veiklos šiuo naftos produktu užterštas aplinkinės teritorijos gruntas (A. Juozapavičiaus pr. ir Nemuno krantinė) bei gruntiniai vandenys“, – pranešime cituojama Kauno aplinkos apsaugos inspekcijos viršininkė Rasa Žitkevičiūtė.

Nustatyta, kad šis žemės sklypas priklauso trims atskiriems savininkams.

Šių metų balandžio 6 dieną Aplinkos apsaugos agentūros tyrimų laboratorijos paimtuose nuotekų mėginiuose buvo nustatyta didelė naftos angliavandenilių koncentracija, daug kartų viršijanti paviršinėse nuotekose galimą išleisti į aplinką naftos produktų koncentraciją.

„Be to, nustatyta, kad šis žemės sklypas priklauso trims atskiriems savininkams. Tam, kad į Nemuną tarša liautųsi, sklypų savininkams taip pat buvo parengti privalomieji nurodymai dėl užterštos teritorijos tvarkymo plano“, – teigia R. Žitkevičiūtė.

Ekstremaliąją situaciją siūloma skelbti vadovaujantis Vyriausybės patvirtintu Ekstremaliųjų įvykių kriterijų sąrašu ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Savivaldybių ekstremalių situacijų komisijų tipinių nuostatais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komentatore

komentatore  portretas
TEN JAU SENIAI TIE TEPALAI EINA TIK DABAR PAMATĖ IR SMARVĖ TEPALŲ BŪDAVO ....

tai gal mylmeras

tai gal mylmeras portretas
vietoj tos naujos gatvės Žemuose šančiuose gali šitą sklypą sutvarkyti??? Be gatvės puikiausiai išsiverstų Šančių gyventojai, o gatvei numatytais pingais būtų sutvarkyti teršalai, nebeteršiamas Nemunas.

ojo

ojo portretas
Daug padaryta, oi daug. Bet ot dirba kai kurie.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių