Akibrokštas reido metu: girtas vairuotojas bandė išsisukti išgerdamas alaus

  • Teksto dydis:

Trečiadienio pavakarę Kauno pareigūnai vykdė reidą, kuriame netrūko kuriozų. 

Pareigūnai prevencinė priemonę nusprendė surengti Aleksote, Europos pr. Čia buvo tikrinama, ar vairuotojai yra sąmoningi ir sėda prie vairo, būdami blaivūs. Priemonės metu blaivumą teko pasitikrinti 700 transporto priemonių vairuotojų.

Tikrinant, kaip vairuotojai laikosi Kelių eismo taisyklių, buvo nustatyti keturi pažeidimai. Užfiksuotas vienas vairuotojas, besinaudojęs mobiliojo ryšio telefonu be laisvų rankų įrangos, taip pat dar vienas vyras, važiavęs automobiliu be valstybinių numerių.

Priemonės metu dviem vairuotojams nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,07 prom ir 0,58 prom. Tiesa, antrasis vairuotojas ketino kiek pagudrauti.

Bekontakčiu alkoholio matuokliu nustačius, kad sustabdyto automobilio vairuotojas yra vartojęs alkoholio, šis nepakluso pareigūnų reikalavimui važiuoti į automobilių stovėjimo aikštelę, kurioje jam turėjo būti nustatytas tikslus girtumo laipsnis. Vyras nuvažiavo į netoliese esančią kavinę ir ten įsigijęs alaus bandė įtikinti pareigūnus, kad vartojo alkoholį jau baigęs vairuoti transporto priemonę. Vyras jau ketino paragauti alkoholio, tačiau dėka operatyvių pareigūnų veiksmo, to padaryti nepavyko – vyrui buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis (0,58 prom.).

Kiek vėliau užfiksuotas dar vienas vairuotojas, kuris buvo vartojęs alkoholio, tačiau alkoholio norma neviršijo leistinos normos.

Pareigūnai primena, kad vairuotojai, sėsdami prie vairo neblaivūs, rizikuoja savo bei kitų eismo dalyvių sveikata bei gyvybe. Už vairavimą neblaiviam, kuomet nustatomas lengvas girtumo laipsnis, gresia bauda iki 450 eurų bei teisės vairuoti atėmimas iki vienerių metų šešių mėnesių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cia tai man

Cia tai man portretas
nesuprantama.Uz viena pazeidima dvi bausmes.Bauda ir teisiu atemimas.Prie Ruso bausme buvo viena,arba arba.Dar prirekim ir trecia,bizunu i nuoga subine.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių