2,5 prom. įpūtęs vairuotojas prisipažino pareigūnams: prieš valandą gėriau alaus

  • Teksto dydis:

Kauno policijos pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, sausio 24 – 30 dienomis toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). Per savaitę mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksuoti 493 greičio viršijimo atvejai.

Savaitės lakstūnas fiksuotas praėjusį sekmadienį, sausio 30 d. apie 11.40 val. Jonavos r., kelyje Kaunas-Zarasai-Daugpilis. Automobilis „Volkswagen Golf“, vairuojamas 23-ejų vyro, vietoj nustatyto maksimalaus 80 km/val. greičio lėkė 153 km/val. greičiu. Pradedančiajam vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Šiek tiek vėliau, apie 14.15 val., Kaišiadorių r., A1 kelyje, nuo Kauno link Kaišiadorių išaiškintas automobilį „Audi“ vairavęs neblaivus 26-erių vyras. Policijos pareigūnams sustabdžius įtartinai manevruojantį automobilį ir patikrinus vairuotojo pažymėjimą, nuo vyro sklido stiprus alkoholio kvapas. Vairuotojas pripažino, kad prieš valandą buvo išgėręs alaus. Vairuotojui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,54 prom. Už tokį pasivažinėjimą jaunam vyrui gresia baudžiamoji atsakomybė.

Dar vienas, kaip pats policijos pareigūnus informavo, alaus išgėręs vyras, sustabdytas ir sausio 26 d. apie 15.10 val. Kė-dainių r., Nociūnų k. Pusamžiui dviračio vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,95 prom. Vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Nuo ketvirtadienio iki sekmadienio  pareigūnai vykdė policines priemones, skirtas neblaiviems vairuotojams ir kitiems KET pažeidimams išaiškinti. Jų metu pareigūnai Kauno mieste bei Kauno ir Jonavos rajonuose patikrino daugiau nei 1900 tūkst. transporto priemonių.

Penktadienį Kaune nustatyti du neblaivūs vairuotojai (0,48 prom., 0,54 prom.). Šeštadienį Kauno rajone sustabdytas vienas neblaivus vairuotojas (2,01 prom.). Sekmadienio rytą Jonavos rajone išaiškinti keturi neblaivūs vairuotojai (2,23 prom., 0,72 prom., 0,63 prom., 0,56 prom.), o Kaune – vienas neblaivus vairuotojas (1,73 prom.).

Savaitgalį fiksuoti ir kiti KET pažeidimai: keturi vairuotojai prie automobilio vairo sėdo neturėdami teisės vairuoti transporto priemonių, vairavo privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu neapdraustą transporto priemonę, vairavo neužsisegę apsaugos diržo ir t.t.

Šį savaitgalį pareigūnai Kauno bei Jonavos rajonuose patruliavo ir su naujais policijos keturračiais. Nors pažeidimų nustatyta nebuvo, tačiau policijos pareigūnai pabendravo su vietos gyventojais bei kitais žmonėmis, kurie leido laisvalaikį gamtoje. Anot policijos pareigūnų, gyventojai buvo susidomėję ir nustebę, jog policija turi tokią techniką.

Kauno policijos nuotr.

Iš viso per savaitę pareigūnai nustatė dešimt neblaivių automobilių vairuotojų. Taip pat išaiškino penkiolika asmenų, kurie vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės. Kauno apskrityje šiais metais žuvusių eismo dalyvių nėra (pernai iki sausio mėnesio pabaigos – trys), bet 45 sužeisti (pernai – 18).



NAUJAUSI KOMENTARAI

pensionas

pensionas portretas
Papasakosi savo bandymą.Dirbau dar ir mūsų darbe kasdien reikėdavo paduduoti sanpunkte.pamatavo ir pamatė tris nulius.O dabar,sakau,darau bandymą.Pasipurškiau į burną gaiviklio ir žiūrim-kažką apie penkis su viršum rodo.Seselė sako,kad pagal parodymus turėčiau būt lavonas.Išskalavau burną ir alkotesteris jau parodė apie 0,2.Va jums mano pasakojimas.su gaivikliu vairuotojui galima rimtai pasišiukšlinti.

butelis alaus

butelis alaus portretas
promilės priklauso nuo nuovargio, nuotaikos. Po pusvalandžio gali būti tik kvapas ir nuliai. Mentas net galvojo kad testeris neveikia.

vikai

vikai portretas
penki šeši buteliai alaus tai maždaug 250 gramų dektinės. 2,5 promilės dar nėra bet 0,4 gerokai viršyta. ,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių