Zoologijos sodo vadovas prašo būti atleidžiamas anksčiau: nenoriu būtų patrankų mėsa

Penktadienį, anksčiau nei planuota, darbą baigia atleidžiamas Kauno zoologijos sodo vadovas Aurimas Didžiokas, artimiausiu metu bus skelbiamas konkursas direktoriaus pareigoms užimti.

Apie tai pirmadienį BNS informavo Aplinkos ministerija.

A. Didžiokas darbą baigia šalių susitarimu, jį laikinai pavaduos vyriausiasis biologas Benas Arūnas Noreikis.

Apie zoologijos sodo vadovo atleidimą „dėl prarasto ministro pasitikėjimo, vėluojančių sodo renovacijos darbų, neskaidriai vykdytų viešųjų pirkimų, nepatenkinamų sąlygų gyvūnų gerovei užtikrinti“ Aplinkos ministerija pranešė spalio pradžioje.

Tuo metu buvo skelbta, kad A. Didžiokas direktoriaus pareigas eis dar keletą mėnesių, tačiau jis teigė pasiprašęs pareigas palikti anksčiau.

„Mano pirminis atšaukimas buvo nuo vasario ketvirtos dienos, bet aš nenoriu būti patrankų mėsa ministerijai, nenoriu jiems trukdyti greitai ir lanksčiai dirbti, nes čia gal aš toks pagal juos trukdis, tai pasiprašiau atleidžiamas anksčiau“, – BNS sakė Kauno zoologijos sodo vadovas.

„Kol kas kito darbo nesiieškau“, – pridūrė jis.

A. Didžiokas zoologijos sodui vadovavo nuo 2013 metų kovo.

Aš nenoriu būti patrankų mėsa ministerijai, nenoriu jiems trukdyti greitai ir lanksčiai dirbti.

Aplinkos ministerija pernai gegužę iš zoologijos sodo perėmė rekonstrukcijos viešųjų pirkimų organizavimą, kai zoologijos sodui kelis kartus nepavyko surengti konkurso.

Nerimaujama, jog pernelyg užsitęsę darbai gali sukliudyti iki 2023 metų baigti projektą, dėl ko gresia prarasti apie 12 mln. eurų projektui skirtą finansavimą.

Viešųjų pirkimų tarnyba bei teismas buvo nurodęs rekonstrukcijos darbų pirkimą skaidyti į mažesnes dalis.

Šiuo metu dalis darbų jau yra nupirkti, o liepą pradėta statyti veterinarijos gydykla.

Lietuvos zoologijos sodas Kaune atidarytas 1938 metais, jame šiuo metu yra apie 250 skirtingų gyvūnų rūšių ir apie 2000 gyvūnų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viso

Viso portretas
Cia tas pats zinovas is botanikos sodo, kuris n karta bet kam i snuki ruosias duoti. :) O buvusiam direktoriui stiprybes palinkesiu, nes jo neatleido, o pareiske politini nepasitikejima, nes nebuvo ju Zaliasis! Zalieji, o ypac jiems padedantys, yra banditai ir stabdziu stabdziai ir psichiniai ligonys...Tiems, kas lieka zoo ir teks su jais toliau dirbti nepavydziu, nes reiks irodyneti, kad zeme yra ne kampuota, o baltu varnu nebuna. Dar niekad tokiu korumpuotu tipu valdzioje nebuvo nuo pat nepriklausomybes...sitie yra agresyvus ir dar psichiniai paranojikai.

VILAI

VILAI portretas
Ką tu supranti apie Alytaus merus? Pagrindinė miesto Naujoji gatvė kažkoks anekdotas atvaryta 6 juostų kaip kokiam super didmiestį, net sunku apsispręsti kuria juosta važiuoti. Kai viena galą sutvarko, jau kitas galas sugriūna ir taip jau kokį 15 metū ištisas remontas. Paskui tarpuose prikišta mikro žiedų kuriuos realiai gali kirsti tik vienas automobilis. Įsisvaizduok privažiuoji 3im juostom, bet paskui maždaug taikai į eilę kuri mašina paskui kuria pravažiuos, nes nesinori sonais susiliesti :) Arba nuo Kauno pusės remontai nesibaigia jau 10 metų iš tos magitralės tik vorele gali važiuot. Arba privaziuoji "mega" sankryza prie Gulbynes, dvi juostos i kaire, viena tiesiai, nu zodziu bile kokios nesamones ir neracionalumai. Siaip tai miestas graziai sutvarkytas, gelynai, malonu, grazu. Bet su gatviu planavimu tai kazkoks kosmosas.

Vladimiras Moskvičiovas

Vladimiras Moskvičiovas portretas
Ji pažistu kaip mūsų TT partieti-geras žmogus -galiu pasakyti apie ji.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių