Žinios iš Kauno rajono: koronavirusu serga jau tik du žmonės

  • Teksto dydis:

Nuo pirmojo užsikrėtimo koronavirusu kovo 13 d. iki gegužės 5 d. Kauno rajone registruota 19 COVID-19 liga sergančių asmenų, 17 iš jų jau yra pasveikę. Nenustatytas nė vienas prevenciškai tikrinamų socialines paslaugas teikiančių ar sveikatos įstaigų darbuotojų susirgimo atvejis.

Šiems darbuotojams laboratoriniai tyrimai COVID-19 ligai diagnozuoti atliekami prioriteto tvarka, nustatyta sveikatos apsaugos ministro – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo Aurelijaus Verygos sprendimais.

Vilkijos slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninės darbuotojai yra tiriami jau trečią kartą.

Organizuoti ir vykdyti visų 12-os Kauno rajone veikiančių asmens sveikatos priežiūros įstaigų, nepriklausomai nuo pavaldumo ir nuosavybės formos, darbuotojų patikrą dėl COVID-19 ligos įpareigotas Pakaunės pirminės sveikatos priežiūros centras. Jo darbuotojai, aprūpina kitas gydymo įstaigas ištirti reikalingomis priemonėmis ir surinktus ėminius pristato į priskirtą laboratoriją.

17-os Kauno rajone veikiančių socialinės globos ir socialines paslaugas teikiančių įstaigų darbuotojų tyrimus organizuoja Garliavos pirminės sveikatos priežiūros centras.

Iš 19 Kauno rajone susirgusiųjų COVID-19 liga 11 buvo grįžę iš užsienio, 6 – turėję kontaktą su sergančiuoju, dviem atvejais priežastys nežinomos. Susirgusiųjų amžius – nuo 19 iki 58 metų.

Karščiuojančius Kauno rajono gyventojus pasirengusi priimti balandžio pradžioje Garliavoje įkurta Karščiavimo kliniką ligonių antplūdžio kol kas nesulaukė. Per mėnesį į ją kreipėsi 4 pacientai, visų jų atsakymai dėl COVID-19 ligos buvo neigiami.

„Šiomis dienomis priimtas valstybės operacijų vadovo sprendimas į darbuotojų, kurie turi būti prevenciškai tiriami dėl koronaviruso infekcijos, sąrašą įtraukti vaistininkus ir prekybos centrų darbuotojus, tad artimiausiomis dienomis prasidės ir jų tikrinimas“, – sakė Kauno rajono savivaldybės gydytoja Milda Labašauskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina  portretas
Tesiog peršalimo matomai neskiria nuo koronos juk peršalti dabar labai lengva iš karšto oro nueik į lidlo parduoruvę tikrai būk garantuotas būsi peršales nes toje parduotuvėje labai šalta ir niekam tai negalvoj paskui sako užsikrėtė tai va reikia skirti kas yra kas

Mano vardas

Mano vardas portretas
Miningitu visuomenė serga, o ne korona. O valdininkai apsukriomos schemomis daros pinigus:)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių