Žiemišką šeštadienį gamtoje žmonių – mažiau, policija tikrina kauniečių pamėgtas vietas

  • Teksto dydis:

Naktį visoje Lietuvoje spustelėjus šalčiui, šeštadienio diena taip pat išliko žiemiška. Šįkart Kauno miškuose ir parkuose žmonių mažiau. Tik nežinia, ar kauniečiai išgirdo policijos prašymus nesiburiuoti, ar visgi išgąsdino smarkiai kandantis šaltis.

Pastaraisiais savaitgaliais policija turėjo išties daug darbo – gamtoje netrūko žiemos pramogų išsiilgusių kauniečių, neišvengta ir karantino pažeidimų. 

Tačiau šį savaitgalį vaizdas kitoks – kauniečių pamėgtose vietose žmonių mažiau, o ir jie, panašu, laikosi karantino reikalavimų ir nesiburiuoja.

Portalo žurnalistams Kauno policijos budėtojas teigė, kad šeštadienį iki 17 val. karantino reikalavimų pažeidimų viešose vietose užfiksuota nebuvo. 

„Protokolų nesurašyta. Pareigūnai važinėja per visą dieną ir prie Kleboniškio miško, ir prie Marvelės kalnų. Įjungia garsiakalbį, perspėja prevenciškai“, – situaciją komentavo policijos atstovas.

Budėtojas pridūrė – šiandien gamtoje išties mažiau žmonių nei praėjusiais savaitgaliais. „Šalta, sustabdo. Žmonės supratingi“, – kalbėjo Kauno policijos budėtojas.

Primename, kad šiąnakt šaltukas daugelyje Lietuvoje vietų spustelėjo gerokai – kai kur termometrų stulpeliai krito iki beveik 28 laipsnių šalčio, informuoja meteo.lt.

„Po ilgesnės pertraukos – labai šalta naktis ir rytas. Žemiausia oro temperatūra fiksuota Ukmergėje. Ryto valandomis pasiekta net -28,4 laipsnio. Šalta buvo ir Utenoje -23,9 laipsnio. Didžiausi šalčiai telkėsi šiaurės rytiniuose rajonuose. Visos kitos vietovės, kuriose fiksuota  mažiau nei -20 laipsnių pažymėtos melsva spalva. Švelniausias šaltis buvo Telšiuose, Lazdijuose ir Klaipėdoje“, – orus Lietuvoje apžvelgė meteorologai.

Pasak sinoptikų, sekmadienį išsilaikys ramūs, be gausių kritulių, tačiau šalti orai. Nakties valandomis temperatūra svyruos tarp 14–20 laipsnių šalčio, vietomis gali atšalti ir stipriau. Dienos metu Vilniuje šaltis atlėgs iki 10, Kaune iki 9 laipsnių. Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie 8, Klaipėdoje apie 5 laipsnius šalčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Atėjo laikai , kai N U S I B E Z D Ė T negali išeiti į lauką .

vilė

vilė portretas
ant Kauno marių tegul paziūri :D kamščiai susidarė mašinų privaziuoti prie Pazaislio ar Jachtklubo .

Tai

Tai portretas
aišku jie vykdo,, zadanijas,, tų galvų, kurios jiems duotos kad sniego neprisnigtu, ar neprilytų
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių