Žiedinėse sankryžose sodinami medeliai sukėlė kauniečiams klausimų

Kauniečiai stebisi, kad žiedinėse sankryžose pradėta sodinti medžius. Vairuotojai abejojo, ar tai reikalingas sprendimas, ir nėra švaistomi miesto pinigai, nes medeliai gali trukdyti stebėti eismą.

Į "Kauno dieną" kreipėsi kaunietė Jonė ir stebėjosi, kad medžiai sodinami žiedinėse sankryžose, kurios iki šiol buvo tuščios arba nedidelį plotą užėmė reklaminiai stendai. Mergina tikino, kad tokioje vietoje galbūt nevertėtų sodinti medžių.

"Po didžiųjų medžių pjovimo bangos, atrodo, kad priėjome kitą kraštutinumą ir medžius sodiname bet kur. Prieš kelias dienas pastebėjau, kad Šiaurės prospekto ir S.Žukausko gatvių bei Pramonės ir V.Krėvės prospektų žieduose pasodino naujus medelius. Prieš tai ten vidurys būdavo tuščias arba stovėjo tik vienas aukštai pakabintas reklaminis stendas. Aišku, gražu, kai žalia, bet gal medžius geriau ne tokiose vietose, o parkuose sodinti. Dabar neaišku, kaip tie medžiai išsikeros, ar netrukdys matotumui, tarkime, ar žiede nėra spūsčių ar avarijų", – nuomonę išdėstė vairuotoja.

"Kauno diena" pasidomėjo, kodėl buvo priimtas sprendimas žiedinėse sankryžose sodinti medžius ir kokiose dar vietose planuojama aplinką pagražinti sodinukais. Paaiškėjo, kad be minėtų dviejų žiedinių sankryžų, naujų medelių atsiras dar keliose miegamųjų rajonų vietose. Anot specialistų, medeliai eismui netrukdys.

"Bus apsodinti žiedai, kur susikerta Šiaurės ir Ašigalio prospektai bei prie Kauno klinikinės ligoninės, Baltų prospekto ir Baltijos gatvės žiedas. Medžius sodinti labiau orientuojamasi miegamuosiuose rajonuose, kur vizualinė aplinka niūresnė dėl daugiabučių. Eismui pasodinti medžiai įtakos neturės", – komentavo Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

 

Žiedinėse sankryžose sodinamos gudobelės, rojaus obelys ir šermukšniai. Anot R.Savickienės, tokios medžių rūšys parinktos dėl gražaus ir gausaus žydėjimo pavasarį, o rudens metu – dėl raudono atspalvio vaisių, kurie suteikia dekoratyvumo.

Dabar neaišku, kaip tie medžiai išsikeros, ar netrukdys matotumui, tarkime, ar žiede nėra spūsčių ar avarijų.

Šiais metais naujų medelių atsiras ir kitur. Apskaičiuojama, kad įvairiose miesto vietose bus pasodinta apie keli šimtai medžių, dalis jų bus skirti atsodinti tuos medelius, kurie neprigijo, buvo nulaužti ar kitaip pažeisti.

"Vegetacija tik dabar prasidėjo, pirmas įspūdis geras, medžiai sukrovę pumpurus, artimiausiu metu specialistai nuodugniai patikrins Miško gatvės, A.Smetonos alėjos ir kitų vietų medžius, kurie pastaraisiais metais buvo sodinti", – apie planuojamą pernai ar užpernai pasodintų sodinukų apžiūrą kalbėjo R.Savickienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vitalijus

Vitalijus portretas
O sodinant ant šiluminės trasos ar domėjosi kas?

Zose

Zose  portretas
Būtų gerai, jei tie medeliai ne augtų, nes po 20metu bus miškas

...

... portretas
Reikėjo tose vietose įrengt tvenkinius krabams augint - visai vaizdo neužstotų.
VISI KOMENTARAI 62

Galerijos

Daugiau straipsnių