„Žalgirio“ arenos užrašą įžiebti pavyko ne iš karto

Praėjusią savaitę ant Kauno „Žalgirio“ arenos darbininkai pradėjo montuoti 4 metrų aukščio ir 80 metrų ilgio interaktyvų LED ekraną, kuriame bus pavaizduotas arenos pavadinimas. Organizatoriai tikėjosi didžiąją švieslentę įžiebti trečiadienio vakarą prieš krepšinio varžybas, tačiau tai įgyvendinti iš pirmo karto nepavyko.

Prieš pat prasidedant švieslentės įžiebimo ceremonijai, staiga ėmė lyti ir pilti kruša. Įjungus švieslentę, kelias sekundes viskas veikė kaip numatyta, tačiau netrukus vizualiniai segmentai išsimaišė, o švieslentėje teliko grafinis chaosas. Po kelių minučių nepavykusių bandymų, ekranas buvo išjungtas.

Kantrūs susirinkusieji dar laukė keletą minučių, tačiau „Žalgirio“ arenos atstovai paskelbė, kad teks įžiebimo ceremoniją surengti dar sykį, radus tam tinkamą progą bei išsiaiškinus, dėl ko kilo gedimas.

Visgi ilgai laukti kitos progos nereikėjo. Dar tą patį vakarą švieslentė buvo įžiebta sėkmingai.

Šioje ceremonijoje dalyvavo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, vicemeras Povilas Mačiulis, „Žalgirio“ klubo vadovai, arenos atstovai ir daug kitų žinomų žmonių.

„Nežinau, ar blogas oras suveikė, ar dar kas, nors tai ir neturėtų daryti įtakos. Tiesiog tenka dirbti su nauja programine įranga, o pradžioje dažnai būna nesklandumų. Keisčiausia, kad kai testavome, viskas veikė be sutrikimų“, – apie vakaro nesklandumus kalbėjo Kauno „Žalgirio“ atstovas Almantas Kiveris.

„Žalgirio” arena, kurios architektas Eugenijus Miliūnas, atidaryta 2011 metais. Nuo tada tai Lietuvoje didžiausia arena, tačiau iki pat šios dienos pastatas stovi be jokios žymos, nuorodančios jos pavadinimą.

Naujame ekrane, kuris nukreiptas į Karaliaus Mindaugo prospektą, bus pažymėtas ne tik pavadinimas, bet taip pat ir skelbiama kita svarbi informacija. Ekrane kauniečiai ir miesto svečiai galės pamatyti krepšinio varžybų rezultatus, artėjančių renginių anonsus, reklamas ir kt. 

Skelbiama, kad ekrano kaina ir montavimo darbai atsiėjo apie 400 tūkst. eurų. Išlaidas padengs pati arena ir miesto savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau,

Manau, portretas
jog būtų buvę optiškai gražiau, jei raidės būtų iškeltos perpus aukščiau (puse raidės) ir šiek tiek atitrauktos nuo arenos.O dabar užrašas žemina areną.

jeigu

jeigu portretas
tu zinai kad ukio bankas laimejo arenos koncesija tai ir pats atsakyk i savo nesmoones

ha ha ha

ha ha ha  portretas
:DDDDDDDD
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių