Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje suliepsnojo Lietuvos laisvės gynėjų aukurai

  • Teksto dydis:

Sausio 13-osios išvakarėse, penktadienio vakarą, Kauno Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje surengtas tradicinis Laisvės gynėjų paminėjimas.

Prie Amžinosios ugnies buvo įžiebta keturiolika aukurų. Vykusioje akcijoje „Kartu!“ skambėjo patriotinės eilės ir muzika.

1991-ųjų sausio 13-osios naktį Sovietų Sąjungos kariniai daliniai šturmavo Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą. Tada žuvo 14 žmonių, o daugiau nei tūkstantis buvo sužeista.

Kauno savivaldybė šeštadienį 12 val. kviečia vėl atvykti į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį. Jame skambės kariliono muzikos koncertas. Pasirodymą dovanos Austėja Staniunaitytė-Proietta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Tikiuosi prie mūsų mylimos trispalvės nebuvo dvispalvio skuduro

Bliamba

Bliamba portretas
Taigi draudžiama mieste laužus kūrent! Pabandyk nuosavam sode laužiuką susikurt ir bulvių pelenuose pasikept (daug kas apie tokias net nebežino, o su sviestu labai skanu, ir dar linksma, kai išsisuodini ūsus) - tuoj "gamtosauga" prisistatys ir baudą nulups! Jei draudžiama, tai turi būt draudžiama visiems, o jei leidžiama - tai irgi visiems. Juoba kad skaidraus mažo laužiuko dūmelio su virstančiais iš "aukurų" juodais tumulais nepalyginsi...

Anonimas

Anonimas portretas
Ačiū Laisvės Gynėjams,ačiū visiems ,kurie gynėte Laisvę-aukščiausią tautos gėrį.AČIŪ.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių