VTEK: dar aštuoni Kauno mero patarėjai pažeidė įstatymą dėl nedeklaruotų interesų

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) dar aštuonis visuomeninius Kauno mero Visvaldo Matijošaičio patarėjus dėl laiku nedeklaruotų interesų trečiadienį pripažino pažeidusiais įstatymą.

Kaip pranešė komisija, įstatymą pažeidė esami ir buvę Kauno miesto savivaldybės mero visuomeniniai patarėjai: Gintaras Grigonis, Saulius Kromalcas, Saulius Aidas Laurusevičius, Paulius Nezabitauskas, Konstantinas Pesenka, Remigijus Rimkevičius, Robertas Rukaitis bei Ingrida Visockienė.

VTEK duomenimis, K. Pesenka yra ir Kauno miesto savivaldybės kontroliuojamų bendrovių „Kauno vandenys“ bei „Stoties turgus“ valdybų narys, todėl interesus turėjo deklaruoti ir dėl šių pareigų.

Praėjusią savaitę VTEK priėmė sprendimus dėl kitų aštuonių Kauno mero visuomeninių patarėjų, taip pat VTEK jau yra priėmusi sprendimus dėl vienuolikos Kauno miesto savivaldybės kontroliuojamų bendrovių valdybų narių elgesio: jie taip pat laiku nebuvo deklaravę interesų.

Įgiję savivaldybės mero visuomeninių patarėjų statusą, minėtieji asmenys turėjo pateikti privačių interesų deklaracijas per 30 kalendorinių dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Konservai palikitKauną ramybėj.Jie patys susitvarkys be jūsų.

Vika

Vika portretas
Nors karta neidejote gerb.Mero nuotraukos, tarsi jis pats butu nedeklaraves interesu,o tai kitu laikrasciu ar portalu straipsniuose patalpinta butent mero Matijosaicio nuotrauka, tarsi jis savo patarejus tureti priziureti ir aukleti,kaip darzelinukus. Jie nedeklaravo, tegul ir atsako uz tai. Ypatingai K.Pesenko - senas vilkas politikoje ir tikrai puikiai zino istatymus,nes yra teisininkas.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Konservai rado kaip "prigriebti" mero komandą bent už formalu pavėlavimą deklaruoti. Dabar pus burbulą, nes nieko reikšmingo prikišti negali.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių