Vilniaus gatvė pamažu atsiveria pėstiesiems: kur jau galima nukeliauti?

  • Teksto dydis:

Vasarą pradėti Vilniaus gatvės remonto darbai sparčiai juda į priekį ir gatvė po truputį atveriama pėstiesiems.

Tokią žinią kauniečiams ir miesto svečiams feisbuko paskyroje praneša Kauno savivaldybė.

Kaip skelbiama, į čia įsikūrusias mėgstamas kavines bei parduotuves jau galima nukeliauti nuo Rotušės aikštės iki V. Kuzmos g. ir nuo pastarosios iki J. Naugardo g. Likusius praėjimus planuojama atidaryti iki didžiųjų metų švenčių.

Kaip jau rašyta portale, didžiule statybviete virtusi Vilniaus gatvė jau seniai negirdėjo miestiečių klegesio, kurio įprastai būdavo pilna. Vasarą joje įsiviešpatavo statybinės technikos gausmas.

Iš pradžių gatvėje nebeliko šviestuvų ir senojo grindinio, kuris vėliau čia sugrįš, tik jo akmenys bus nulyginti. Rekonstrukcija pasiekė ir itin gilius šios seniausios miesto arterijos klodus. Keičiant požemines komunikacijas prireikė ir archeologų, kad galėtų išžvalgyti ir įvertinti atidengtus istorinius sluoksnius, įvairius radinius.

Kauno savivaldybės feisbuko nuotr.

Liepą darbai buvo pradėti Senamiesčiu besidriekiančioje Vilniaus gatvės atkarpoje nuo Rotušės aikštės iki Birštono gatvės. Rugpjūtį išmušė ir permainų likusioje Vilniaus gatvės dalyje, atsiremiančioje į Laisvės alėją, valanda.

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis „Kauno dienai“ pasakojo, kad spalį buvo atliekama požeminių komunikacijų rekonstrukcija.

830 metrų ilgio Vilniaus gatvė tvarkoma iš pagrindų – čia keičiami nusidėvėję centralizuoto vandentiekio ir nuotekų tinklai. Taip pat bus tvarkomas apšvietimas ir dėmesio stokojęs grindinys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pritariu Kauniečiui

Pritariu Kauniečiui portretas
Turiu 1930 metų nuotrauką kurioje užfiksuota kaip pirmąkart dedami tašyti akmenys, tai tikrai lygiai atrodo. Tiesiog per daug metų gatvė buvo visiškai neprižiūrima todėl tokia būklė ir tapo. O tie nupjauti apsineš, įgers purvą ir drėgmę, ir kaip cementas tuoj atrodys.

Edmundas

Edmundas portretas
Viskas gerai , svarbiausia , kad dabar šunys turi kur pašikti .

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
na jau gatvėse statybinės dulkės , nieko neprižiūrima kad iš statybviečių švariomis padangomis išvažiuotu , tai čia dar pėstieji kad išvešiotu ir batus išsimurzintu
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių