Vilijampolės gatvėse keičiasi eismo tvarka: būtina stebėti kelio ženklus

Vilijampolėje esančiose keliose sankryžose jau pasikeitė arba artimiausiu metu pasikeis eismo tvarka. Vairuotojai turi būti budrūs ir stebėti kelio ženklus, o ne važiuoti taip, kaip buvo įpratę seniau.

Lygiareikšmė sankryža

Vairuotojai pastebėjo, kad Pagėgių ir A.Strazdo gatvių sankryžoje pasikeitė eismo tvarka. Seniau viena gatvė buvo šalutinė, kita – pagrindinė. Dabar čia atsirado kelio ženklai, nurodantys, kad sankryža yra lygiareikšmė, tad vairuotojai gali kirsti ją tik tada, jei jiems iš dešinės nėra kitų transporto priemonių.

Feisbuko grupėje „Kur stovi policija Kaune“ vairuotojai pasidalijo informacija apie pasikeitusią eismo tvarką minėtoje Vilijampolės gatvėje. Internautai vieni kitus įspėja nevažiuoti taip, kaip buvo įprasta ir dabar nepamiršti pristabdyti prieš pat sankryžą. Tiesa, yra ir tokių, kurie abejoja, ar naujoji eismo tvarka padės ir tikina, kad avarijų čia tik padaugės.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

„Apie dešinės rankos taisyklę devyni žmonės iš dešimties nieko nėra girdėję arba pusių neskiria“, – savo nuomonę išsakė vienas internautas.

„Reikia čia „gulinčius policininkus“ sudėti, o ne naujus kelio ženklus“, – pasisakė kita moteris.

Kai kurie tikino, kad neseniai teisę vairuoti gavę vairuotojai manys, kad čia ne lygiareikšmės sankryžos, o geležinkelio pervažos ženklas, nes tokios sankryžos Lietuvos keliuose esą gan retos. Tačiau toks pasisakymas sulaukė ir pritarimo, mat prie pervažų vairuotojai pristabdo, tad ir prie sankryžos pristabdys, todėl gal pavyks išvengti skaudžių avarijų.

Dar kiti vairuotojai dėstė, kad avarijų kaip tik padaugės, nes dažnas važiuot taip, kaip buvo įpratęs ir galvos, kad važiuoja pagrindiniu keliu. Jei vairuotojai nepastebės naujų kelio ženklų, sankryžą kirs visai nepristabdę ir tikrai neatkreips dėmesio, kad reikia praleisti dešinėje pusėje esančias transporto priemones.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Pokyčiai visoje gatvėje

Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Martynas Matusevičius nurodė, kad eismo tvarka pasikeitė ne tik Pagėgių ir A.Strazdo gatvėje. Lygiareikšmės sankryžos atsiras visoje Pagėgių gatvėje, tad ir kitose sankryžose vairuotojai turės neprarasti budrumo ir stebėti ženklus.

Toks sprendimas mums yra pasiteisinęs keliose Aleksoto gatvėse, ten tikrai sumažėjo eismo įvykių.

„Šioje sankryžoje būna avarijų. Visai neseniai buvo rašyta, kad sunkiasvoris automobilis įvažiavo į namą, kiek seniau čia buvo mašina apsivertusi. Manome, kad pats saugiausias dalykas yra padaryti sankryžas lygiareikšmėmis. Taip išvengtumėme pastebimo automobilių tranzito tarp Panerių gavės ir Neries krantinės. Padarius lygiareikšmes sankryžas, tiesiog bus nepatogu nukirsti kampo ir važiuoti pro gyvenamąjį rajoną. Automatiškai yra sumažinamas greitis, nes reikės prie sankryžų pristabdyti ir įsitikinti, ar nėra kliūties iš dešinės“, – kodėl priimtas sprendimas panaikinti šalutinę ir pagrindinę gatves bei padaryti lygiareikšmę sankryžą, klabėjo eismo specialistas.

Jis nurodė, kad anksčiau dalis vairuotojų ne kiek nepristabdydavo prie sankryžos, o dabar turės stabtelėti visi. „Toks sprendimas mums yra pasiteisinęs keliose Aleksoto gatvėse, ten tikrai sumažėjo eismo įvykių“, – pridūrė M.Matusevičius.

Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas atkreipė dėmesį, kad visos Pagėgių gatvę kertančios sankryžos taps lygiareikšmėmis. Sankryžoje su A.Strazdo gatve eismo tvarka pakeista maždaug prieš savaitę. Pagėgių ir Juodkrantės, Neringos, J.Vienožinskio gatvių sankryžose kelio ženklai bus pakeisti artimiausiu metu.

Specialistas atkreipė dėmesį ir į vairuotojų išsakytas pastabas, kad vietomis per tvoras negalima matyti, ar tikrai dešinėje nėra kliūties, tad, pasak pašnekovo, bus dar kartą įvertinta situacija ir, jei bus poreikis, Pagėgių gatvės sankryžose bus įrengti veidrodžiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
laaabai geras sprendimas, saugumas - svarbiausia

siaip

siaip portretas
Kai nepraleidzia kliuties is desines, daznas pareiskia "as vaziavau tiesiai". Speju ir sitoje sankryzoje bus nuolat "vaziuojanciu tiesiai" :)

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
aferistai vagia , ženklai buvo ir pirmumas buvo kaip ir ket dešinė
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių