Vietoj muziejaus – girtos linksmybės po kunigų langais

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Netrukus buvusiame Ryšių istorijos muziejuje, švietimo įstaigos bei kunigų pašonėje, pradės laisvai lietis alkoholis. Valdininkai nemato nieko blogo, o pats naktinio klubo savininkas kol kas stengiasi nuslėpti klubo egzistavimo detales.

Nelaukta kaimynystė

Iškrausčius ilgus metus Kauno rotušės pašonėje veikusį Ryšių muziejų, nauji pastato šeimininkai jau spėjo čia apšilti kojas. Šiuo metu kiemelyje burzgia sunkioji technika, klojamas naujas grindinys, remontuojamos patalpos. Rugsėjo mėnesį čia duris atvėrė privati Erudito mokykla, tačiau sklinda kalbos, kad greitu metu bus atdaryti ir įvairūs biurai bei naktinis klubas. Pastarojo atsiradimas verčia sunerimti artimiausius kaimynus.

Buvusio Ryšių muziejaus kaimynų niekaip negalima susieti su naktiniu klubu – be šalia įsikūrusios švietimo įstaigos, teritorija ribojasi su Kauno arkivyskupija, kiek tolėliau yra Maironio lietuvių ir literatūros muziejus, Kauno rotušė, kurioje jau beveik metus veikia Kauno miesto muziejus. Šių įstaigų atstovai tikina, kad dėl naktinio klubo niekas su jais nesitarė.

"Mes oficialiai apie tai nieko nežinome. Jei tai tiesa, labai liūdna, apmaudu ir apgailėtina. Patirtis rodo, kad prie naktinių barų-klubų, nors garsas iš vidaus izoliuotas, – čia renkasi atitinkamas kontingentas, tad būna įvairiausių padarinių", – kalbėjo Kauno arkivyskupijos kurijos atstovas spaudai Darius Chmieliauskas.

Pasityčiojimas iš tautos

Kauno dvasininkų atstovas sakė, kad tokioje vietoje atidaryti naktinių linksmybių kultūros židinį, tikrai nėra geriausias pasirinkimas. Jo teigimu, taip verslininkai ir savivaldybės atstovai, kurie išduoda leidimus, viešai tyčiojasi iš istorijos. Be to, visai šalia yra blaivybę propagavusio Motiejaus Valančiaus paminklas, todėl, kurijos atstovo teigimu, tai tikras spjūvis į lietuvių kultūrą.

"Tai pasityčiojimas iš tautos tam tikrų istorinių pamokų ir paveldo. Juk M.Valančius buvo ne tik ganytojas, sielovadininkas, bet ir Lietuvos visuomenės veikėjas, davęs kultūrai didelį indėlį. Miestui tikrai reikalinga ir naktinių klubų kultūra, bet ji turi atsižvelgti į kontekstą, istoriją, vietą. Žmonės yra laisvi, tačiau visko bet kur daryti taip pat negalima. Juk pačioje savivaldybėje taip pat niekas nesteigia", – nuomonę išsakė D.Chmieliauskas.

Kauno arkivyskupijos kurijos atstovas spaudai neatmetė galimybės kreiptis į Kauno miesto savivaldybę su prašymu neišduoti licencijos prekiauti alkoholiu. D.Chmieliauskas sakė, jog į miesto valdžią jau yra tekę kreiptis dėl vienos naktinės jaunimo šėlionių vietos, kuri yra arčiau Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos. Tuomet padauginę jaunuoliai ne tik keldavo triukšmą, bet ir kartais pradėdavo kumščiais aiškintis tarpusavio santykius.

Problemų nemato

Kauno miesto savivaldybės atstovai nemato nieko blogo, kad ties švietimo įstaiga veiks naktinis klubas, kuriame bus laisvai prekiaujama alkoholiu. Valdininkai riboti atstumo neketina ir tikina, kad tokia veikla įstatymams nenusižengia.

"To nedraudžia įstatymai. Iki šiol nebuvo jokių kreipimųsi dėl šioje vietoje planuojamo atidaryti naktinio baro. Jo darbo diena dažniausiai prasideda vėlai vakare, kai tokiu metu švietimo įstaigos jau nebedirba", - komentavo Kauno miesto savivaldybės Klientų aptarnavimo skyriaus vedėja Rasa Palevičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:)

:) portretas
Kaunas tvarkosi...

Tomas

Tomas portretas
Tai kad jau senai ten vyksta tie įvairūs renginiai su alkoholiu. Pats esu dalyvavęs ten vykusiose vestuvėse. Taigi nereikia čia knisti smegenų kad Matijošius girdyklą atidarė, buvo ji ir prie Kupčiaus tik ne visiems prieinama...

kauniete

kauniete portretas
sitas matijosius
VISI KOMENTARAI 80

Galerijos

Daugiau straipsnių