Vienintelis seansas: Kaune – apdovanojimus pelnęs filmas apie karą Ukrainoje

Antradienį Kaune vyko vienintelis dokumentinio filmo apie karą Ukrainoje „Laisvė ugnyje: Ukrainos kova už laisvę“ seansas.

Juosta pelnė apdovanojimus ne vienos šalies kino festivaliuose.

Filmas nemokamai JAV ambasados Lietuvoje iniciatyva rodytas Vilniuje, Šalčininkuose, Pabradėje, Klaipėdoje.

Juostos peržiūra vyko Vytauto Didžiojo universitete V. Putvinskio g. Į filmą rinkosi studentai, kiti aktyvūs žmonės. Atvyko daug Lietuvos karių. Filmas rodytas dviejose auditorijose.

Filme jo kūrėjas Jevgenijus Afinejevskis į Rusijos sukeltą ir tebevykdomą karą Ukrainoje žvelgia iš ukrainiečių žurnalistų, karių, gydytojų, menininkų, savanorių, dvasininkų, vaikų ir motinų pozicijų.

Jevgenijus Afinejevskis/Regimanto Zakšensko nuotr.

„Siekiu suteikti balsą bebalsiams, pažadinti tarptautinę bendruomenę, paskatinti  priešintis tironijai“, – sakė kalbintas autorius, akcentavęs ukrainiečių vienybę ir jų sprendimą būti nepriklausomiems.

„Išleisdamas filmą dabar, tikiuosi suteikti aiškumo žiūrovams, sutrikusiems dėl tyčinės dezinformacijos kampanijos apie dabartinius įvykius Ukrainoje“, – teigė J. Afinejevskis.

Siekiu suteikti balsą bebalsiams, pažadinti tarptautinę bendruomenę, paskatinti  priešintis tironijai.

Filmo „Laisvė ugnyje: Ukrainos kova už laisvę“ įžangą įgarsino „Oskaro“ laureatė Helen Mirren. JAV ambasada nurodo, kad juosta jau pelnė apdovanojimus Hamptonų tarptautiniame, Savanos, Mill Valley ir Bragacine kino festivaliuose, sulaukė „Kineo“ apdovanojimo bei nominacijos Stokholmo kino festivalyje.

Lietuvoje yra rodytas J. Afinejevskio dokumentinis filmas „Žiema ugnyje: Ukrainos kova už laisvę“, nominuotas „Oskarui“. 

Šio autoriaus filmai debiutavo Venecijos, Telurido, Tarptautiniuose Toronto ir Romos bei Sandanso kino festivaliuose, o jo kūryba nominuota „Oskaro“, „Emmy“ ir JAV Prodiuserių gildijos apdovanojimams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
"Filmas nemokamai JAV ambasados Lietuvoje iniciatyva rodytas Vilniuje, Šalčininkuose, Pabradėje, Klaipėdoje." - po šito sakinio supratau, kad neverta gaišti laiko žiūrint.

filmas apie

filmas apie portretas
kraponacių karą Donbase?

Smagu

Smagu portretas
Kad daugelis komentuojanciu turi sveika supratima ir neis i ozio kulto platintojo sukurta nesamone. Isvis,- nekreipkit demesio i sia meslo kruva. Prie tanko geles,- prie sio sodomitu kurinio,- meslas !
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių