Vestuvės per karantiną: vienerios Kaune nukeltos, nes jaunikis neįleistas į šalį

  • Teksto dydis:

Visoje Lietuvoje paskelbtas karantinas keičia ne tik kasdienius piliečių įpročius ir elgesį, bet ir šeimos kūrimo planus. Kaune jau teko atšauti ne vieną santuokos ceremoniją.

Kauno miesto savivaldybės Klientų aptarnavimo ir informavimo skyriaus vedėja Agnė Augonė "Kauno dienai" sakė, kad per praėjusią savaitę buvo atšauktos trys santuokos. O pirmadienį gauti dar trys prašymai pakeisti santuokos sudarymo datą, o viena – atšaukta.

"Kovą, kai ir taip nedaug sudaroma santuokų, tai yra dideli skaičiai", – vertino A.Augonė.

Paprastai, anot jos, poros apie planuojamas perkelti tuoktuves paprasčiausiai neįspėdavo – jos tiesiog neatvykdavo į ceremoniją. Tačiau ir tokių būdavo gana nedaug.

"Dabartinėmis sąlygomis skambiname poroms ir asmeniškai juos įspėjame apie esančius apribojimus", – pasakojo A.Augonė.

Santuokos per karantiną leidžiamos, tačiau keičiasi jų registravimo tvarka. Ribojamas dalyvaujančių ceremonijoje asmenų skaičius, kartu su jaunavedžiais ir liudininkais gali dalyvauti vos penki asmenys.

Pasak A.Augonės, viena santuokų buvo atidėta, nes, uždarius Lietuvos sienas, į šalį neleista atvykti jaunikiui, kuris yra Danijos pilietis.

A.Augonė teigė, kad dauguma porų į apribojimus reaguoja ramiai, supratingai. Dažniausia klausinėjama dėl pokyčių karantino metu ir kada jis baigsis.

Artimiausios civilinių santuokų ceremonijos numatytos ketvirtadienį. Tądien savo gyvenimus oficialiai sujungti planuoja dvi poros. Penktadienį pagal planą numatyta penkių, o šeštadienį – septynių santuokų registracija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Is Italijos

Is Italijos portretas
Pandemijos metu visos vestuves turi buti uzdraustos, kaip ir visos laidotuves! Italijoje per 1 diena mire 475 zmones, net kinijoje niekada nebuvo tiek daug mirciu per viena diena. Berluskonis per TV pasake, kad tai yra kaip Karas, tik be namu griuvimo! Veryga nesupranta situacijos rimtumo. Saugokites kiekvienas pats save! Neišeikite is namu!

Anonimas

Anonimas portretas
tai negras

ALGIS

ALGIS portretas
Nu , be ir yra durnių , O GAL MAMOS NELEIDŽIA , BE VESTUVIŲ ,TRATINTIS .
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių