Vasarą Vilniaus ir Kauno gyventojai kviečiami į nemokamas treniruotes

  • Teksto dydis:

Kauno ir Vilniaus gyventojai vasarą vėl kviečiami į viešosiose erdvėse vykstančias nemokamas treniruotes.

Kaune veikianti iniciatyva „Judėk sveikai“ jau ne pirmą vasarą miestiečiams siūlo įvairias treniruotes viešosiose miesto erdvėse.

Jos vyksta ne tik miesto centre esančioje Nemuno saloje ar Santakos parke, bet ir toliau nuo centro įrengtame Kalniečių parke ar “Santaros” mokyklos stadione ir sulaukia didelio miestiečių susidomėjimo.

„Kauno miesto gyventojai labai aktyviai įsitraukia į „Judėk sveikai“ treniruotes. Nuo 50 iki 100 žmonių gali net ateiti į vieną treniruotę“, - BNS teigė Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistė Lina Pranckevičiūtė.

Populiariausios išlieka didesnio intensyvumo funkcinės treniruotės, bet susidomėjimo sulaukia ir senjorams bei vaikams skirti užsiėmimai.

Taip pat, Kaune šiltuoju metų laiku kiekvieną mėnesį organizuojami nemokami orientavimosi žaidimai. Jie pritraukia ne tik šeimas, bet ir draugų kompanijas.

„Pritraukia daug žmonių, jie nori sužinoti naujų vietų Kauno mieste, daugiau istorijos sužinoti“, - pridūrė L. Pranckevičiūtė.

Sostinėje sportuoti miesto parkuose ir aikštėse kviečia „Sveikas miestas“.

„Mes startavome birželio mėnesį ir planuojame tęsti iki rugpjūčio pabaigos, Vingio, Ozo parkuose, Bernardinų sode, Lukiškių aikštėje, ir Petro Cvirkos skvere“, - BNS sakė „Sveiko miesto“ Komunikacijos vadovė Karolina Dilytė.

Ji pastebi, kad žmonės noriai susirenka į ramesnius užsiėmimus, meditacijas, sąmoningo kvėpavimo ar Čigongo praktikas (sveikatinimo pratimų ir meditacijų sistema). Bernardinų sode vykstančios Čigongo praktikos yra tokios populiarios, kad teko dažniau rengti užsiėmimus ir nuo liepos mėnesio užsiėmimai vyksta keturis kartus per savaitę.

Kaip patį populiariausią užsiėmimą, į kurį susirenka apie 40 žmonių, K. Dilytė įvardija Aigustės Karaliūnaitės Lukiškių aikštėje vedamą jogą.

„Prisijungia įvairiausi žmonės, Lukiškių aikštė apskritai tokia puiki erdvė dabar. Tikrai smagu žiūrėti į žmones Lukiškių aikštėje darančius užsiėmimus arba tiesiog po treniruotės gulinčius ant kilimėlių“, - pasakojo K. Dilytė.

Kaune pastebima, kad treniruotėse dažniausiai lankosi darbingo amžiaus žmonės, o Vilniuje sportininkų amžius svyruoja nuo 20 iki 65 metų. Nugaros stiprinimo treniruotėse sulaukiama ypač įvairaus amžiaus sporto entuziastų, „atkeliauja ir aštuoniolikmečiai, ir močiutės“.

Sportininkus pritraukia reklamos, o trenerius - įvairios paskatos

Kaune iniciatyva „Judėk sveikai“ miestiečiams privilioti naudoja įvairias komunikacijos formas, juos remia ir Kauno miesto savivaldybė.

„Tiek „Facebook“ reklamą turime, tiek daug sekėjų „Facebook“, „Instagram“ (paskyrose - BNS), turime jau mylėtojų. Aišku, iš lūpų į lūpas keliauja, vieni draugai kitus pasikviečia į treniruotes“, - kalbėjo L. Pranckevičiūtė.

Treneriai už treniruotes čia gauna atlyginimą, su jais yra deramasi tiek dėl kainos, tiek dėl patogaus užsiėmimams laiko. Jų paieška vyksta per viešųjų pirkimų sistemą.

Atsižvelgiama ne tik į trenerio norimą gauti atlygį, bet ir į kvalifikaciją. Visi treneriai privalo turėti masinių užsiėmimų vedimo patirties, turi mokėti vesti treniruotes didelėms grupėms. Žiemos sezono metu pageidaujama, kad treneris turėtų savo salę.

Vilniuje miestiečiai pritraukiami ne tik reklamomis socialinėse medijose, bet ir žinutėmis miesto ekranuose, pranešimais per žiniasklaidą.

Sostinėje treneriai už užsiėmimus atlyginimo negauna, visi „Sveiko miesto“ partneriai užsiėmimus veda savanoriškai.

Anot K. Dilytės, „Sveikas miestas“ yra ne pelno siekianti organizacija, treneriams ir partnerių organizacijoms suranda viešą erdvę vesti treniruotes, suteikia reklaminę poziciją, viešina jų veiklą.

Treniruotės – ir šaltuoju metų laiku

Tiek „Judėk sveikai“, tiek „Sveikas miestas“ treniruotes rengia ir šaltuoju metų laiku, jos taip pat sulaukia didelio miestiečių susidomėjimo.

Pasak L. Pranckevičiūtės, žiemą Kaune nemokamos treniruotės yra netgi populiaresnės negu vasarą. Ji įvardija, kad vasarą daug žmonių atostogauja, mieste vyksta nemažai kitokių renginių, o žiemą žmonės sportuoti renkasi noriai ir jų susirenka labai daug.

Šaltuoju metų laiku treniruotės taip pat vyksta ne tik miesto centre, bet stengiamasi veiklas perkelti ir į miegamuosius mikrorajonus, mokyklų sales, sporto klubus. Pagrindiniais kriterijais renkantis salę išlieka jos vieta bei dydis.

Vilniuje praeitų metų lapkritį taip pat startavo keturis mėnesius trukęs projektas, kuomet sostinės gyventojai buvo kviečiami nemokamai sportuoti įvairiuose sporto klubuose. Sulaukus didelio susidomėjimo, šiais metais taip pat planuojama organizuoti treniruotes šaltuoju metų laiku.


Šiame straipsnyje: Judėk sveikaitreniruotės

NAUJAUSI KOMENTARAI

tam kai jausmai..

tam kai jausmai..  portretas
Jeigu geri į komentarus geriau nerašyk. Durnai atrodai

Pasiimi kompą,

Pasiimi kompą, portretas
pasirenki info apie pratimus ir varai kiekvieną dieną nusistates laiką. Kam tie užsiėmimai?Dar ir kainuojantys. Ne tie laikai.

kai jausmai YRA desra

kai jausmai YRA desra portretas
KAM REIKIA TU RENIRUOCIU?k VA PRIE AKROPOIO ZAVUS waikiNAi ganosi, nori naudojadeinfekcini tirpala noribatonapatepa ori agurkelius parduotuvej ar desusabryte, ir mergynos neatislieka tepakurvom drabuius patalyne,kosmetika... gabus zmones POLICIJAI NEIDOMUS:) NORIERKI MAXIMOJ,NORINE;)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių