Valstybės vadovų apsaugą užtikrinusiam A. Džiugeliui – apdovanojimas

Tarptautinės Ukrainos mokyklos vykdantysis direktorius Artūras Džiugelis apdovanotas garbės medaliu „Aukščiausiosios Tarybos Apsaugos skyrius“ už nuopelnus ir paramą Aukščiausios Tarybos Apsaugos skyriui, vėliau reorganizuotam į Vadovybės apsaugos tarnybą.

A. Džiugelis prieš 34 metus dalyvavo kuriant minėtą skyrių ir daugybę metų po to jame sėkmingai dirbo.  Aukščiausiosios Tarybos Apsaugos skyrius įkurtas aukščiausių Lietuvos valstybės vadovų saugumui užtikrinti.

„Tada prieš 34 metus teko stovėti prie svarbios viešosios paslaugos ištakų. Dabar kartu su bendraminčių komanda kuriame ir plėtojame dar vieną svarbų objektą – Tarptautinę Ukrainos mokyklą. Tada buvo sunku, dabar ne mažiau sunku, bet mielai dalinuosi savo patirtimi, žiniomis ir energija“, – sakė A. Džiugelis.

Susiduriame su įvairiais sunkumais, kai kuriuose miestuose bėda dėl patalpų, tačiau norime padėkoti Kauno miesto savivaldybei už geranorišką bendradarbiavimą.

Jis prisiminė, kad tuomet jam tebuvo 19 metų. „Nei reikiamos patirties, nei išsilavinimo, bet buvo noras prisidėti, tobulėti. Buvo įdomu. Kaupėm žinias ir patirtį, mokėmės iš kitų šalių kolegų“, – kalbėjo A. Džiugelis.

Tai ne pirmasis jo apdovanojimas. Jo indėlis yra pagerbtas ir Sausio 13-osios atminties bei Lietuvos kariuomenės savanorių-įkūrėjų medaliais bei kt. Jam taip pat suteiktas Laisvės gynėjo teisinis statusas.

Tarptautinėje Ukrainos mokyklos, skaičiuojant visus padalinius Lietuvoje, mokosi apie 3 tūkst. vaikų. Kaune – 600. Kitais mokslo metais bus dar daugiau.

„Šiuo metu gyvename egzaminais ir išleistuvėmis. Susiduriame su įvairiais sunkumais, kai kuriuose miestuose bėda dėl patalpų, tačiau norime padėkoti Kauno miesto savivaldybei už geranorišką bendradarbiavimą“, – dėkojo A. Džiugelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip tai taip ,ale....

taip tai taip ,ale.... portretas
pala pala ...tai nejau taip greit ukrainiečių vaikai įsisavino lietuvių kalbą ,kad jau ir egzaminus jiems galima ruošt. Pasistoja nedidelis neaiškumas: tai kokia kalba ukrainiečiams vedamos pamokos toje ukrainiečių mokykloje? Kokie jų pasiekimai mokantis valstybinės lietuvių kalbos, gerb. direktoriau?

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
cirkai tesiasi , už šiknos trynimą į kėdę . Geriau finansus parodykit

kaunietis

kaunietis portretas
Gal to aferisto tevas?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių