Karantinas švelnėja, o Kauno viešasis transportas miega: kaip vakarais grįžti namo?

Per karantiną sutrumpinus viešojo transporto kursavimo laiką, kauniečiai susiduria su nepatogumais. Iš darbo važiuojantys po 21 val. esą neturi galimybės pasiekti namų. Kauno miesto savivaldybės atstovai teigia, kad netrukus maršrutų laikas bus prailgintas, tačiau ne visų.

Patiria nepatogumų

"Suprantu, kai buvo pirmas karantino etapas ir viskas uždaryta, atsirado kai kurių pakeitimų, susijusių su viešuoju transportu, nes žmonės niekur nevažiavo. Tačiau dabar, kai karantino etapai švelninami, atidaromos šalių sienos, o kai kurie paskutiniai Kauno troleibusų maršrutai kursuoja tik maždaug iki 21 val. Bet juk žmonės dirba ir iki 22 val.", – skundėsi kaunietis Remigijus.

Pasak jo, didžiausių nepatogumų jam sudaro sutrumpinti 13 (Centras–Islandijos plentas), 14 (Islandijos plentas–Centras) ir 7 (Partizanų gatvė–Kaniūkai) troleibusų maršrutų grafikų laikai. Iš Ukmergės gatvės stotelės Draugystės parko žiedinę sankryžą vakarais pasiekti itin sunku.

"Karantino sąlygos švelnėja, o Kauno viešasis transportas miega. Kaip žmonėms grįžti iš darbo? Su taksi juk neprivažinėsi, jei visada kelionėms naudojaisi viešuoju transportu. Nuo Ukmergės gatvės link Draugystės parko žiedinės sankryžos paskutinis troleibusas darbo dienomis važiuoja 21.09 val. O savaitgalių vakarais šia kryptimi važiuoja iki 20.18 val. Juk čia ne priemiestis, o miestas. Skambinau į "Kauno autobusus", tačiau jokios informacijos man nesuteikė, jų interneto puslapyje taip pat nėra aktualių žinių šiuo klausimu, kada kursavimo laikas bus prailgintas", – pasipiktinimo neslėpė vyras.

Su taksi juk neprivažinėsi, jei visada kelionėms naudojaisi viešuoju transportu.

Sumažėję keleivių srautai

Apie problemą, su kuria nuo tada, kai šalyje buvo paskelbtas karantinas, susiduria kaunietis, "Kauno diena" kalbėjosi su bendrovės "Kauno autobusai" generaliniu direktoriumi Mindaugu Grigeliu. Pašnekovas užsiminė, kad viešojo transporto kursavimo laikas yra nustatomas tariantis su Kauno miesto savivaldybės atstovais, nes jie yra paslaugos užsakovai.

"Nusiskundimų gauname ir mes, ieškome kompromiso. Keleivių srautai ypač kovo pabaigoje ir balandžio pradžioje nebuvo dideli. Jie sumažėjo keturis kartus, todėl Kauno miesto savivaldybė sumažino viešojo transporto – tiek troleibusų, tiek autobusų ridą. Mūsų interesai tikrai sutampa su keleivių, nes visi nori turėti daugiau darbo, bet turime atsižvelgti į gaunamas pajamas. Tačiau, manau, kad, atsižvelgiant į sumažėjusius keleivių srautus, viešojo transporto karantino laikotarpiu užtenka. Juk buvo laikas, kai prekybos centrai dirbo iki 20 val., todėl logiška, kad viešasis transportas kursavo iki 21 val.", – kalbėjo "Kauno autobusų" generalinis direktorius.

Pasiūlė alternatyvų

Pasak Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo Martyno Matusevičiaus, kai kurių viešojo transporto maršrutų grafikų laikai bus prailginti jau gegužės 18 d.

"Yra pateiktas pakeitimų planas, kuriame numatyti ilgesni viešojo transporto kursavimo grafikai. Ilgindami daugelio viešojo transporto grafikų laikus atsižvelgsime į tas vietas, kuriose yra įmonės, prekybos centrai, turgavietės – ten, kur daugiausia darbuotojų. Tačiau prailginti 13, 14 ir 7 troleibusų maršrutų grafiko laikų nuo gegužės 18 d. dar neplanuojame", – teigė jis.

Paklaustas, ką daryti, kad Dainavos mikrorajonas vakarais kauniečiams neliktų lokacija, kurios beveik neįmanoma pasiekti, M.Matusevičius kalbėdamas apie kryptį, kurią akcentavo kaunietis Remigijus (Ukmergės gatvė–Draugystės parko žiedinė sankryža), rekomendavo alternatyvius maršrutus. Tiesa, tik darbo dienomis.

"19 autobuso maršrutas (Skubios pagalbos centras–Palemono keramika, – aut.past.) darbo dienomis nuo Ukmergės gatvės stotelės link Draugystės parko žiedinės sankryžos išvažiuoja apie 21.25 val. O 20 autobuso maršrutas (Prezidento V.Adamkaus gimnazija–Partizanų g., – aut.past.) taip pat važiuoja 21.43 val. Draugystės parko žiedinės sankryžos kryptimi", – pavyzdžius pateikė M.Matusevičius, pridurdamas, kad šiuo metu iš miesto biudžeto leisti papildomus pinigus viešajam transportui kol kas neplanuojama, nes vakarais juo važiuoja vos po du keleivius. Jei ateityje situacija keisis, esą į tai būtinai bus atsižvelgta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
nesuprantu prie ko cia Lietuva , o Lietuva tau tu as ,tavo seima ,kaimynai ir draugai ka pasejame ta ir pjauname Lietuva tai mes visi ,Pirmoje eileje paziurekime kas mes patys esame

SIGITA

SIGITA  portretas
gal laikas kontrolerems dirbti, tada bus pelno dabar vežuoja be bilietu ir dejoja,na žinoma bonžams gerai, miega troleibuse, siusioja,Lietuva tik šitaip sugeba

Mano nuomone

Mano nuomone portretas
laikas būtu troleibuse nuimti nors vieną stop juostą, karantinas juk švelninamas. Kiek galima važiuoti susigrūdus troleibuso gale?
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių