Vaiko teisių gynėjai paskatino mažuosius išbandyti orientavimosi sporto trasą

  • Teksto dydis:

Akcentuodama kiekvieno vaiko nevaržomas prigimtines teises, Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Kauno miesto vaiko teisių apsaugos skyrius (VTAS) organizavo akciją “Mano teisė – judesio laisvė“. Kaune, Panemunės šilo parke, kone pusšimtis vaikų dienos centrų auklėtinių išmėgino savo vikrumą ir sumanumą šio sporto profesionalų parengtoje orientavimosi varžybų trasoje!

 

Super!“, „žiauriai patiko!”, „ar dar bus tokių varžybų?“, vos gaudydami kvapą, bet susijaudinę ir laimingi dėl patirtų įspūdžių, orientavimosi sporto varžybų finišą kirto Kauno Maltiečių, Vilijampolės, Petrašiūnų ir „Tavo galimybė“ vaikų dienos centrus lankantys mažieji.

Vaikams reikėjo įveikti ne tik pusantro kilometro ilgio trasą, bet ir surasti joje pažymėtus kontrolinius punktus. Tai teko daryti vadovaujantis sporto žemėlapiais ir kompasais. Dauguma dalyvių šiuos prietaisus ir tokio pobūdžio varžybas išbandė pirmą kartą gyvenime.

Anksčiau yra tekę matyti, kaip žmonės su žemėlapiais bėgioja miškuose, parkuose ar miesto gatvėse ir vis kažko ieško. Atrodydavo šiek tiek keistai, bet įdomiai. Dabar, kai sudalyvavau pats, jau žinosiu, kas čia per sportas“, mintimis dalijosi vienuolikmetis varžybų dalyvis.

Jam paantrino komandos draugė: „Buvo labai smagu! Daug bėgiojom, ieškojom paslėptų punktų ir norėjom laimėti prieš kitas komandas. Buvom ir porą kartų susiginčyję, bet tuoj pat susitaikydavom, nes pykčiams neturėjom laiko.“

Varžybos – energingas startas naujiems mokslo metams

Tai buvo tęstinio renginių ciklo, kuriame didžiausias dėmesys skiriamas vis kitoms vaiko teisėms pažymėti, akcija. Pavasarį Tarnybos organizuotame masiniame vaikų šokyje “Mano teisė – šokio laisvė” išryškėjo mažųjų kūrybiškumas, asmeniniai gebėjimai ir meniniai talentai. Šįkart buvo siekiama įkvėpti vaikų sportinę dvasią, kurioje atsispindėtų jų ryžtas, atkaklumas, individualūs tikslai ir komandiniai pasiekimai.

Šios akcijos pagrindinis tikslas – pasitelkiant orientavimosi sporto šaką atskleisti kiekvieno vaiko prigimtines teises į laisvę, sveiką gyvenseną, prasmingą laisvalaikį ir asmeninių bei komandinių gebėjimų ugdymą. Šia akcija Tarnyba norėjo paskatinti ne tik vaikus, bet ir kitus visuomenės narius atkreipti dėmesį į sveiką gyvenimo būdą, sporto teikiamą naudą, komandinių žadimų daromą teigiamą įtaką vaikų lavinimui ir ugdymui. Norėta priminti ir apie artėjančius naujus mokslo metus, kuriuos vaikai turėtų pasitikti veržliai ir nuotaikingai.

Tikimės, kad jūsų vasara buvo kupina įspūdžių ir gerų emocijų. Šios varžybos – smagus priminimas, kad artėjančiuose mokslo metuose laukiančius darbus ir užduotis galėsite įveikti tik ryžtingai nusiteikę ir atkakliai siekdami tikslo,“ varžybų dalyviams kalbėjo Kauno miesto VTAS vyr. patarėja Sigita Padrėzienė.

Akcija buvo vykdoma bendradarbiaujant su šio sporto entuziastais – Kauno orientavimosi sporto klubo „Takas” nariais, kurie specialiai šiam renginiui paruošė sporto trasą, papasakojo vaikams apie šio sporto šakos ypatybes, suteikė reikiamus atributus ir ragino vaikus ateityje papildyti orientavimosi sporto mėgėjų arba profesionalų gretas!

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių