V. Makūnas, A. Orlauskas ar V. Pranckietis: kaip rinkėjai pakaunėje sudėliojo kandidatų rikiuotę?

Sunku prisiminti, kada paskutinį kartą Kauno rajono mero rinkimuose prireikė antrojo turo. Ar taip bus ir šįkart? 

Tai paaiškės vėlai šįvakar, kai bus sužiūrėti Kauno rajono gyventojų į balsadėžes sumesti biuleteniai.

Jau pasirodė pirmieji rezultatai. Kol kas jie pateikti iš 41 apylinkių, kurių rajone yra 57. Jais remiantis, triuškinančiai pirmauja dabartinis ilgametis meras socialdemokratas Valerijus Makūnas ir jo atstovaujama partija.

Rinkėjai balsų yra paskyrę visoms partijoms ir visiems kandidatams į merus, bet jeigu tendencijos nesikeis, V. Makūnas meru pakartotinai bus išrinktas jau pirmame ture.

Be jo į rajono vadovus pretenduoja dar šeši kandidatai: Viktoras Pranckietis (Liberalų sąjūdis), Artūras Orlauskas (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga), Jolita Balsevičė (Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai)), Erika Bartusevičienė (Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“), Aušra Degutytė (Darbo partija), Justinas Urbanavičius (Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai).

Visos minėtos partijos ir Lietuvos žaliųjų partija, kuri kandidato į merus nekėlė, viliasi, kad jų atstovai pateks į rajono savivaldybės tarybą.

Pagal suskaičiuotus rezultatus iš 41 apylinkės socialdemokratams atitenka 21 vietos savivaldybės taryboje iš 31. Penkias vietas gautų konservatoriai, tris Liberalų sąjūdis, dvi „valstiečiai“.

 


Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.
Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NIJOLĖ

NIJOLĖ portretas
Labai labai norime, kad svarbius postus gautų Orlauskas su savo šeima iš anekdoto ''Karvė '' ..Aukščiausios kokybės , krištolinio tyrumo politikai. Seni rajono gyventojai. Puikiai žino vietos reikalus.

Iš kaimo.

Iš kaimo.  portretas
Kas per komentarai, jokios kultūros, geriau tokie necypautu,. Jei dauguma patikėjo Makunu, tai vadinasi vertas, jei kada bus vertas, koks konservatorius irgi parodys rinkimai.

Kiečiausias

Kiečiausias portretas
Tai tas plikas kur kaliningrado cirką baigęs klounas melagis
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių