Už nuopelnus gyvūnams – apdovanojimas ir „Kauno dienos” žurnalistei

  • Teksto dydis:

Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacija apdovanojo labiausiai šalies laukinių ir naminių gyvūnų gerovei nusipelniusius asmenis. Devyni apdovanojimai buvo išdalinti Vilniuje vykusioje Europos gyvūnų augintinių gerovės ir apsaugos konferencijoje. Tarp apdovanotųjų – ir „Kauno dienos” žurnalistė.

Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijos vadovė Brigita Kymantaitė, įteikdama simbolinius apdovanojimus, pabrėžė bendradarbiavimo svarbą. „Bendras šių drąsių sprendimų priėmėjų, kruopščių įstatymų įgyvendintojų ir atsakingų žiniasklaidos bei verslo atstovų darbas kuria draugiškesnę gyvūnams Lietuvą”, – kalbėjo B.Kymantaitė.

Apdovanojimas „Už šunims draugišką sostinę” buvo skirtas Vilniaus merui Remigijui Šimašiui, panaikinusiam mokesčius už gyvūnų registravimą ir laikymą sostinėje, draudimus lankytis su augintiniais sostinės parkuose, taip pat – atidariusiam pirmąjį Lietuvoje šunų paplūdimį.

Europos parlamento narys ir Lietuvos visuomeninio judėjimo „Žmonės už gyvūnus” iniciatorius Petras Auštrevičius apdovanotas už aukštos gyvūnų apsaugos politikos formavimą Lietuvoje ir Europoje.

Už egzotinių laukinių gyvūnų apsaugos iniciatyvas įvertintas Aplinkos ministerijos viceministras Linas Jonauskas. Už parlamentines gyvūnų augintinių apsaugos iniciatyvas apdovanota Seimo narė Orinta Leiputė. Žemės ūkio ministerijos specialistei Kristinai Paliutienei įteiktas apdovanojimas už pastangas ir bendradarbiavimą kuriant gyvūnų augintinių apsaugos įstatymus. Už benamėms katėms draugišką Kauną apdovanotas Kauno miesto savivaldybės tarybos narys Domas Sirgedas, pasiekęs, kad į savivaldybės biudžetą būtų įtaukta 40 tūkst. eurų benamių kačių populiacijos mažinimo programai.

Už atsakingą visuomenės informavimą apie gyvūnų gerovės problemas apdovanoti žurnalistai Šarūnas Meškys, Mindaugas Sėjūnas ir „Kauno dienos” ilgametė darbuotoja V. Skučaitė.

Komunikacijos agentūra „Publicum” gavo apdovanojimą už darbą skatinant visuomenės paramą gyvūnų apsaugos iniciatyvoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Džiaugiuosi

Džiaugiuosi  portretas
ir gerbiu žurnalistę už labai nuoseklią, principinę poziciją, už pagarbą gyvajai gamtai.

pas mus

pas mus portretas
sakalienę apdovanokit.Už pernykščius pažadus pastatyti beglobiams gyvūnams užuovėjas ir įrengti tam tikras vietas jiems egzistuoti.Tai kad daug padaryta ir ištesėta!Ar jau pasiekėte kasmetinį gyvunu žudymo rezultatą?Taigi atrodo kad į metus jų "zakonno"pribaigiama ar ne kelios tonos.Oi ačių ačių geradėjai nuarai kansarai ir dūdai-šakaliai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių