Uogų, vaisių ir daržovių kainų skirtumas Palangos ir Kauno turguose – milžiniškas

Į Palangą iš Kauno atvykę poilsiautojai pastebi, kad kurorto turgavietėje Senojo turgaus gatvėje vaisiai, uogos ir daržovės kainuoja gerokai brangiau nei Kaune. Kai kurių vasaros gėrybių kainos skiriasi net kelis kartus.

Pastarosiomis dienomis labiausiai skyrėsi bulvių, agurkų, vyšnių, šilauogių,  kainos.

„Pasižiūrėk, kaip čia brangu. Agurkai kainuoja triskart brangiau nei Kauno „Dainavos“ turguje. Už bulves prekiautojai prašo dukart daugiau nei  Kaune. Uogų kainų skirtumas taip pat didžiulis“ - portalui kauno.diena.lt sakė Palangos turgavietėje Senojo turgaus gatvėje sutiktas pažįstamas kaunietis.

Tarp apsiperkančiųjų sutikau ir žinomą Lietuvos futbolo trenerį Romą Lavrinavičių, vaikštinėjantį su dukra ir anūkais.

Palangoje už kilogramą didelių bulvių ir naujojo derliaus obuolių reikėjo mokėti po 1 eurą. Vyšnių kilogramas kainavo nuo 2,90 euro, trešnių – nuo 3,90 iki 4,50 euro.

Pasižiūrėk, kaip čia brangu. Agurkai kainuoja triskart brangiau nei Kauno „Dainavos“ turguje.

Prekeiviai lietuviškas braškes  pardavinėjo po 4 – 4, 80 euro, lietuviškas šilauoges – po 5,50 euro.  Už litrą mėlynių pardavėjai prašė 5 eurų.

Braškių kaina Palangoje mažiausiai skyrėsi  nuo Kauno turgaus kainų.

Vaisius, uogas, daržoves Palangos turgavietėje pardavinėjanti moteris, pamačiusi, kad fotografuojama, pareiškė to nepageidaujanti.

„Dainavos turgavietėje“ Kaune šiandien vasaros gėrybės kainavo kur kas pigiau nei pajūryje. Bulvių kilogramą antradienį galima buvo nusipirkti už 0,40 euro, didelių – 0,45 euro.

Už kilogramą agurkų „Dainavos“ turgavietėje reikėjo mokėti  0,55 – 0,70 euro. Pomidorų kilogramas šiandien kainavo brangiai – nuo 1,20 euro.

Palyginus su Palanga, labai skyrėsi ir šilauogių kaina. Už šias uogas Kaune reikėjo mokėti tik 3,30 euro. Kauniečiai daug pigiau galėjo nusipirkti ir vyšnių. Jų kilogramas kainavo 1,60 euro. Mėlynės buvo pardavinėjamos po 5 eurus.

Už slyvų kilogramą prekeiviai prašė nuo 0,80 euro. Palangoje jos kainavo gerokai brangiau.

Kilogramas burokų kainavo 0,40, kopūstų – 0,50, svogūnų 0,65 euro.


Šiame straipsnyje: skaitytojo naujienaturgavietėvaisiaiPalangos turgusuogosdaržovėsbraškėsšilauogėsDainavos turgavietė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Brsngi nepirk

Anonimas

Anonimas portretas
Cesnaku galvos 2 evrikai? Nu taip nigali but, kiek tada kilas kainiot, 30 evriku.

ceskos boba

ceskos boba portretas
siandien kauno turguje pardavineja darzo gerybes PANASIOM=PALANGOS KAINOM,PVZ.agurkus ir pamidorus1-1,5e,bulbes poo9e,cesnaku galvas po 1-2ewr.uz stuka....per diena supriakavo uz 186ewr,,,,,geriau nei nusiusiuotam pajury,ane?
VISI KOMENTARAI 42

Galerijos

Daugiau straipsnių