Ukrainos kariams Kaune įteikti instruktoriaus pažymėjimai

  • Teksto dydis:

Penktadienį Kaune dvidešimčiai Ukrainos karių įteikti tarptautinio instruktoriaus kurso baigimo pažymėjimai, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Penkių savaičių trukmės kursas Ukrainos puskarininkiams Lietuvoje organizuotas tarpininkaujant NATO ir atsižvelgiant į Ukrainos poreikius.

„Kurso dalyvių sudėtis nuo ankstesnių mokymų yra stipriai pasikeitusi į teigiamą pusę ir atspindi pokyčius, vykstančius Ukrainos karinėse pajėgose. Į šį kursą atvyko jaunosios kartos puskarininkiai iš visų Ukrainos karinių pajėgų rūšių, savo daliniuose vykdantys instruktoriaus pareigas“ – pranešime spaudai teigė sakė Puskarininkių mokyklos viršininkas seržantas majoras Bronius Basalykas.

Mokymus ukrainiečiams vedė didelę patirtį turintys ir NATO valstybėse kursus baigę Lietuvos kariniai instruktoriai, pagrindinis jų uždavinys buvo suteikti Ukrainos kariams žinių ir įgūdžių, reikalingų planuojant ir rengiant karines pratybas.

Mokymų Lietuvoje metu dalyviai buvo supažindinti su karinio rengimo pagrindais, mokomi organizuoti ginkluotės ir šaudybos, parengiamąsias ir mūšio pratybas. Kurso programa Lietuvos kariuomenės mokykloje sudaryta siekiant tobulinti Ukrainos karinių instruktorių žinias ir įgūdžius, kaip rengti teorines ir praktines pratybas kariams, taikant pažangią NATO šalių karinės pedagogikos patirtį.

Pažymėjimų ir kvalifikacinių ženklų įteikimo iškilmingoje ceremonijoje Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokykloje dalyvavo Ukrainos gynybos atašė Lietuvai jūrų kapitonas Dmytro Donskoi, krašto apsaugos ministerijos, Lietuvos kariuomenės mokyklos, Jungtinio štabo atstovai.

Ukrainos Sausumos pajėgų seržantų mokymo centro personalas yra sudarytas iš Lietuvos kariuomenės mokykloje parengtų instruktorių. Šiame centre yra taikoma tokia mokymo metodika, kokios ukrainiečiai buvo mokomi Tarptautinio instruktoriaus kurso metu Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mirtis

mirtis portretas
nauji civiliu zudikai...turim kuo pasigirt...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių