Turiningai vasarai mieste – trys skaityklos Kauno parkuose

Vasarojančius mieste Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka kviečia lankytis skaityklose Dainavos, Kalniečių ir Santarvės parkuose. Čia galima rasti ne tik knygų, tačiau ir kitų laisvalaikį praturtinančių veiklų. Vasarai įpusėjus, skaičiuojama, kad šiose skaityklose jau apsilankė daugiau kaip 13 tūkstančių kauniečių ir miesto svečių.

Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka turi platų skyrių ir padalinių tinklą visame mieste, kurį sudaro net 21 biblioteka. Vasarą prie šio skaičiaus prisideda ir trys skaityklos atnaujintuose ir kauniečių mielai lankomuose miesto parkuose. Jos dar labiau priartina biblioteką prie skaitytojo, siūlo kokybiškas kultūrines patirtis viešose miesto erdvėse. Tikimasi, kad tokias bibliotekas vasarą atradę lankytojai šaltuoju sezonu mieliau užsuks ir į bibliotekos padalinius.

Parkų skaityklose galima skaityti ir į namus skolintis knygas, pavartyti spaudą, žaisti stalo ir lauko žaidimus, dalyvauti renginiuose ir edukacijose.

Kalniečių parko skaitykla. Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos nuotr.

Skaityklose nuolat vyksta knygų pristatymai bei susitikimai su rašytojais vaikams ir suaugusiems, koncertai, pasidainavimai, pasišokimai, kūrybinės dirbtuvės ir edukacijos įvairaus amžiaus lankytojams. Informaciją apie skaityklų renginius galima rasti bibliotekos interneto svetainėje ir socialiniuose tinkluose.

Dainavos parko skaitykla. Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos nuotr.

Dainavos, Kalniečių ir Santarvės parkuose įsikūrusiose skaityklose ir jose vykstančiuose renginiuose per pusę vasaros jau apsilankė 13,4 tūkst. žmonių.

 

Santarvės parko skaitykla. Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos nuotr.

Kalniečių parko skaitykla veikia trečią vasarą iš eilės, ji įsikūrusi netoli lauko treniruoklių aikštyno. Antrą vasarą skaičiuojanti Dainavos parko skaitykla lankytojų laukia prie tvenkinio ir pavėsinės. Naujovė šiemet – Santarvės parko skaitykla Šilainiuose. Ji įsikūrusi šalia pagrindinio įėjimo į parką. Skaityklų darbo laikas: darbo dienomis 11–19 val., šeštadieniais 10–14 val. Jos veiks iki rugpjūčio pabaigos.

Kalniečių parko skaitykla. Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos nuotr.

Visos Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos vasaros skaityklose teikiamos paslaugos ir renginiai – nemokami. Jose taip pat galima oficialiai tapti bibliotekos skaitytoju ir pažymėjimą gauti nemokamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių