Turgaus prekeivis: nėra pirkėjų, laukiame, kol žmonės gaus pensijas, algas

Kauno turguose vaisius ir daržoves pardavinėjantys prekeiviai optimizmu netrykšta – pirkėjų nėra daug. Priežastis paprasta – žmonės skaičiuoja pinigus ir juos atbaido nelabai patrauklios kainos.

„Esu įpratęs uogas, vaisius, daržoves pirkti turguje.  Prieš daugelį metų šių gėrybių turguje buvo galima nusipirkti kur kas pigiau nei prekybos centruose. Tačiau pastaruoju metu padėtis pasikeitė. Beveik visose Kauno turgavietėse vaisiai ir daržovės yra brangūs. Tą pastebėjau ne tik aš, bet ir kiti turgaus lankytojai. Todėl pirkėjų turguose, ypač žiemą, mažėja. Dažnai prekybos centruose jie gali apsipirkti pigiau, ypač kai būna akcijos. Pasižiūrėkite, kokios dabar vaisių ir daržovių kainos miesto turgavietėse“, –  su portalu kauno.diena.lt pastebėjimais pasidalijo kaunietis Alvydas.

Beveik visose Kauno turgavietėse vaisiai ir daržovės yra brangūs. Tą pastebėjau ne tik aš, bet ir kiti turgaus lankytojai.

Šią savaitę apsilankiau net keliose Kauno turgavietėse.

 

Praėjusį ketvirtadienį Žaliakalnio turguje, esančiame Zanavykų gatvėje, matėsi vos vienas kitas pirkėjas. Pardavėjų, prekiaujančių vaisiais ir daržovėmis, taip pat susirinko labai mažai. Daugiau buvo tik pardavinėjančių įvairius mėsos gaminius.

„Tuščia, visai nėra pirkėjų. Jų atsiras, kai žmonės gaus atlyginimus, pensijas. Žinoma, pirkėjų gerokai padaugėja šeštadieniais ir sekmadieniais, o šiandien žmonių nėra“, – pasakojo įvairiomis salotomis, raugintais agurkais, raugintais kopūstais prekiaujantis vyras.

Už kilogramą skanių raugintų agurkų jis prašė dviejų eurų. Pigiau kainuotų, jei pirktumėte kibirėlį, kuriame telpa 3 kg agurkų. Toks kibirėlis įvertintas 5 eurais (1,67 euro už kilogramą). Indeliai su morkų, burokėlių, kopūstų salotomis buvo pardavinėjami po 1 – 1,5 euro.

Pirkėjų pasigedo ir vienas tarp tarp tuščių prekystalių eilių besisukiojantis garbaus amžiaus vyras. „Tokia šiandien diena. Nesusirinko žmonės – beveik nėra nei pardavėjų, nei pirkėjų. Laukiu  savaitgalio, tada prekyba pagyvėja“, – sakė bulves, morkas, obuolius ir kriaušes pardavinėjantis vyras.

Mažų bulvių kilogramą jis pardavinėjo po 0,30 euro, didesnių – po 0,40. Obuolius ir kriaušes prekeivis įvertino tokia pačia kaina – 1 euras.

Savanorių prospekte, prie „Rimi“ prekybos centro antradieniais, ketvirtadieniais ir penktadieniais veikiančiame Ūkininkų turgelyje užvakar ryte pirkėjų netrūko, nors kainos čia nėra mažos. Žmonės pirko tiek vaisius, daržoves, tiek žuvį.

Dauguma Ūkininkų turgelio pardavėjų kainų nenurodo, jų reikia klausti. Žuvies pardavėjas kainas už kilogramą buvo užrašęs: lašišos – 12 eurų, paltuso gabalėliai – 11, vaivorykštiniai upėtakiai – 6, vėgėlės – 5,50, žiobriai – 2,50.

Obuolių kainos svyravo nuo 0,60 iki 1,20 euro. Įvairios 5 litrų talpos sultys kainavo 4,50 euro.

Trečiadienį Šilainių turgavietėje pirkėjų nebuvo daug. Vaisių ir daržovių kainos šioje turgavietėje nėra patrauklios. Už kilogramą bulvių prašoma 0,50 euro, kopūstų – 0,60, lietuviškų morkų – 1 euro. Kai kurių veislių obuoliai pardavinėjami net po 1,20 euro.

Kur kas žemesnės kainos yra Dainavos turgavietėje, tačiau žiemą joje dirba vos keli pardavėjai. Šią savaitę bulvės pigumu garsėjančioje turgavietėje kainavo 0,25 – 0,30 euro, obuoliai – 0,50, kriaušės – 0,85, ridikėlių ryšulėlis 0,45, mėlynosios vynuogės – 1,75, žaliosios vynuogės 2,60, rauginti kopūstai (900 gr.) - 0,80.


Šiame straipsnyje: skaitytojo naujienaKauno turgusŠilainių turgusŪkininkų turgelisDainavos turgavietėŽaliakalnio turgusdaržovės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Virga

Virga portretas
Perku turguje dažnai skaniau

Anonimas

Anonimas portretas
Bus kaip bus, koks skirtumas

Vat

Vat portretas
Jaunimo turguje visai nėra, o tai labai blogas ženklas turgaus prekiautojams. Pirkėjų vis mažės ir mažės.
VISI KOMENTARAI 57

Galerijos

Daugiau straipsnių