Susižalojusiai moteriai suskubusi padėti mergina: kiti praeiviai tik patarinėjo

Gruodžio viduryje pirkinių centre „Savas“ už kilimėlio užkliuvusios ir traumą patyrusios 79-erių metų Elfridos Gembeckienės skausmui neliko abejingos dvi jaunos praeivės. „Taip turėtų elgtis kiekvienas“, – sako viena geradarių, 24-erių Indrė Urbutytė.

Portalas jau rašė, kad modelių agentūros „Modilina“ vadovės Jolantos Sadauskienės mama E. Gembeckienė pirkinių centre užkliuvo už kilimėlio ir išsinarino dešinės rankos žastą. Jį atstatyti reikėjo chirurginiu būdu: dabar senjorės ranka šešias savaites turės būti įtvare, jos laukia ir ilga reabilitacija.

„Praeivės prekybos centre „Savas“ sustojo ir padėjo senai, gulinčiai ant žemės ir iš skausmo rėkiančiai bei sužalojimą patyrusiai moteriai. Jos iškvietė greitąją medicinos pagalbą. Šios dvi mergaitės visą laiką leido su mano mama,  kol ją išvežė greitoji. Noriu joms atsidėkoti“, – J. Sadauskienei per socialinius tinklus geradares pavyko surasti greičiau nei per parą. 

E. Gembeckienė, užkliuvusi už kilimėlio, parkrito ir išsinarino dešinės rankos žastą.

Praeiviai patarinėjo

Sekmadienį moterys susitiko, o viena geraširdžių merginų – Jonavoje gyvenanti I. Urbutytė – sutiko papasakoti apie gerą darbą ir neslėpė džiaugsmo, kad garbaus amžiaus E. Gembeckienė pamažu sveiksta.

„Nelaimės vietoje atsidūriau atsitiktinai, tačiau, kaip sakoma, laiku ir vietoje, – mergina pasakoja nelaimės akivaizdoje nepasimetusi, nes jau ne pirmą kartą pagelbėja žmonėms. – Baisu būna, kad žmogus neprarastų sąmonės arba jam nenutiktų dar kas nors blogiau.“

Mergina juokiasi, kad pati bijo vizitų pas gydytojus, kraujo, tačiau pamačius, kad žmogui reikia pagalbos, visos baimės pasimiršta. „Kraujo bijau taip, kad net galiu nualpti. Tačiau nelaimės vietoje tvardausi ir apie save galvoju mažiausiai – svarbiausia tuomet būna kitas žmogus“, – sako I. Urbutytė, kuri E. Gembeckienę jau rado pargriuvusią. 

„Ant žemės ji gulėjo ilgai, – prisimena. – Nei akimirkai nepasimečiau, juk negalima praeiti, peržengti žmogaus. Ji buvo labai išsigandusi, tad kalbinau ją, laikiau už rankos, raminau, stengiausi nukreipti dėmesį nuo skausmo, klausinėjau asmens duomenų. Kita mergaitė iškvietė greitąją medicinos pagalbą.“ Abi praeivės, pagelbėjusios nelaimės ištiktai moteriai, buvo nepažįstamos. 

Praeiviai, kurie negelbėjo, dar ir mokė mus, ką turėtume daryti.

„Mes baisėjomės, kad niekas kitas nepriėjo pagelbėti moteriai, o praeiviai, kurie nieko nedarė, dar ir mokė mus, ką turėtume daryti“, – prisimena mergina. Anot jos, išsigandusi ir bijanti E. Gembeckienė nuolat aimanavo, dejavo. Merginos kartu su nelaimėle praleido keliasdešimt minučių, kol sulaukė medikų ir dar padėjo moterį įkelti į greitosios medicinos pagalbos automobilį.

Mergina pasakoja, kad J. Sadauskienės įrašą, kuriame žinoma moteris skelbė ieškanti geradarių, socialiniame tinkle jai parodė užsienyje gyvenantis brolis. I. Urbutytė broliui apie šį įvykį buvo pasakojusi. „Apie įrašą sužinojau pirmą dieną grįžusi iš išvykos po Angliją, kai atėjau į darbą. Užsienyje nutikus tokioms nelaimėms, žmogus iškart sulaukia pagalbos. Lietuvoje praeivių elgesiu likau nusivylusi“, – sako mergina. 

Pašnekovė teigia, kad buvo smagu susitikti ir pamatyti kad ir pamažu, bet sveikstančią E. Gembeckienę. „Jolanta atsidėkojo gėlėmis ir simboline dovanėle, bet dovanos nėra reikalingos. Man keista, kad žmonės džiaugiasi padėjusiais žmonėmis, bet juk kiekvienas mūsų taip turi elgtis“ – sako I. Urbutytė.

Negailėjo gražių žodžių

J. Sadauskienė ir savaitgalį, kalbėjusi su portalo žurnalistais, geradarėms negailėjo gražių žodžių.

„Jos – tautos žiedai, kiek pavyko susidaryti nuomonę, yra kuklios ir absoliutus gėrio įsikūnijimas. Jos – mūsų tautos pažibos, ant tokių žmonių laikosi Lietuva. Jeigu tokių žmonių būtų daugiau, ir apmaudžių įvykių būtų mažiau“, – sakė J. Sadauskienė. 

Modelių agentūros savininkė pasakojo, kad gruodžio 11 dieną jos mama pirkinių centre traumą patyrė dėl neva nekokybiškų kilimėlių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skaitytoja

skaitytoja portretas
o tai tiek laiko teko laukti pagalbos, tur but visi daktarai i uzsieni isvyko arba aptarnauja gryzusius uzsieniecius, o jei moteriai sirdis , na absurdas, pagarba mergaitems

Alkaš

Alkaš portretas
Va jums ir Lietuva pagalbos nesulauksi tik papizdelinti moka. Pasiųsti patys pirmi, o kad suteikti pagalba tai y krumus deda, tokiu. atsitikimų ma

kilimas

kilimas portretas
ko tokiaia babai eiti i PC savas, ji ką neturi ka veikti? tegul skuta bulves ir žiuri serialus viena po kito.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių