Tinklinio turnyro lėšos – Mariupolio vaikams

Tinklinio entuziastus savaitgalį subūrė ne tik bendras pomėgis, bet ir kilnus tikslas – padėti Ukrainos vaikams.

Turnyras su misija

Suderinus gerus darbus su malonumais, pastarieji tampa dar saldesniais. Akivaizdu, tinklinio entuziastams iš Kauno ir Vilniaus tai pavyko padaryti – šį šeštadienį 16 mišrių komandų išbandė savo jėgas „Paplūdimio tinklinio paramos turnyre 2x2“, tuo metu  renginio organizatoriai visas dalyvių mokesčio lėšas nusprendė skirti  labdaros ir paramos fondui „Saulės smiltys“, kuris rūpinasi Ukrainos vaikų gerove. 

„Užsiregistravo 16 komandų iš Kauno, Vilniaus, Varėnos. Kiekviena jų sumokėjo 34 eurų dalyvio mokestį“, – anot nekilnojamojo turto plėtojimo bendrovės „Centromera“ rinkodaros vadovės Kristinos Abromaitės, tai ne galutinė suma kurią pavyko surinkti.  

Dar prieš renginį viena renginio sumanytojų „Centromera“ ir idėją kūnu pavertusi VšĮ „Fortus renginiai“ fizinius ir juridinius asmenis kvietė padėti Ukrainos vaikams.  

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Poreikis išlieka didelis

Surinkti pinigai – 1125 eurų, bus pervesti  į labdaros ir paramos fondo „Saulės smiltys“ sąskaitą. Šis fondas pasirinktas neatsitiktinai. Nuo karo pradžios „Saulės smiltys“ savanoriai į Ukrainą surengė ne vieną dešimtį humanitarinės paramos vilkstinių – kiekvieną savaitę iš Kauno Ukrainos kryptimi vyksta mikroautobusai ir kelios lengvosios mašinos su maistu, vaistais, kareiviška apranga, batais, miegmaišiais, taktinėmis priemonėmis kariams. 

Anot šio fondo vadovės Marijos Dubickienės, tęsiantis karui, įvairių priemonių poreikis išlieka labai didelis. Vėstant orams mažiesiems ukrainiečiams reikia ne tik sotesnio maisto, bet ir šiltesnių drabužių, todėl svarbus kiekvienas euras.

„Šiuo metu pagalba ir toliau yra reikalinga tiek kariuomenei, tiek gyventojams, ypač turint omenyje tai, kad jau prasideda šaltasis sezonas. Net ir viena skardinė konservų yra labai svarbi ir reikalinga, ypač kai kalbame apie vaikus“, – nelikti abejingais ir prisidėti prie paramos ragino fondo „Saulės smiltys“ vadovė M. Dubickienė.

Pakeitė renginio vietą

Dalyvauti turnyre nemokamai buvo kviečiami ir ukrainiečiai, tačiau jiems sunkiau sekėsi sudaryti mišrias komandas. Tie, kuriems nepavyko savo jėgų išbandyti su tinklinio kamuoliu tinklinio aikštelėje, užėmė žiūrovų tribūną. 

Didžiojoje taurėje pirmąją vietą užėmė Agnė Nekrošienė ir Karolis Nekrošius, antrieji liko Raimonda Putnaitė ir Edgaras Niklovas. Trečiosios vietos apdovanojimai atiteko  Kristinai Majauskaitei ir Donatui Murauskui.  Mažojoje taurėje nugalėtojais tapo Jekaterina Jankun ir Giedrius Sveklas. Antrąją vietą užėmė  Violeta Beržinskienė ir Edvinas Blėda, trečiąją – Vita Jankauskaitė ir Paulius Gedvila. Visiems prizininkams atiteko rėmėjų įsteigti prizai: dovanų kuponai, įvairūs gurmaniški delikatesai, tinklininkų aprangos ir kt.  

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Pagal pirminį planą turnyras turėjo vykti Kauno miesto savivaldybei priklausančioje, tinklinio turnyro idėjos sumanytojos „Centromera“ visai neseniai sutvarkytoje  tinklinio aikštelėje Aleksote, šalia Veiverių gatvės. Visgi dėl permainingo lietuviško rudens ir savaitgalio prognozių, renginys perkeltas į  „Bangos“ sporto areną. 

„Aikštelė Aleksote kurį laiką buvo mažai naudojama, tad kilo mintis ją atnaujinti ir surengti turnyrą – kaip impulsą tolesniam jos naudojimui. Prisidėjome prie jos sutvarkymo, po žiemos uždėsime dar ir naujus tinklus“, – „Centromera“ direktoriaus pavaduotoja Vaida Šidlauskienė neabejojo, kad ši erdvė taps traukos centru, kur miestiečiai galės aktyviai sportuoti ir smagiai praleisti laiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
o tai 42 milijonus gyventoju turinti salis neturi pinigu savo vaikams, ar cia mes tiesiog tokie turtingi?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių