Kaune greičio mėgėjus tramdys naujas nežymėtas policijos automobilis (vaizdo įrašas)

  • Teksto dydis:

Trečiadienio rytą Kaune pristatytas prieš mėnesį Kauno rajono savivaldybės dovanotas naujasis „Volkswagen Passat“ patruliavimui.

„Mūsų tikslas – didinti eismo saugumą Kauno rajono keliuose. Norime ir skatiname mūsų krašto gyventojus būti atsakingais vairuotojais, saugoti save ir kitus, nelikti abejingiems akivaizdiems Kelių eismo taisyklių pažeidimams. Šis automobilis bus dar viena priemonė šiems tikslas pasiekti“, – įteikdamas dovaną akcentavo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, pridurdamas, kad saugumas yra didžiausias prioritetas.

Automobilį įsigijo Kauno rajono savivaldybė pagal programą „Saugus Kauno rajonas“.

Kaina – beveik 30 tūkst. eurų

Rajono savivaldybė ir Kauno apskrities policija bendradarbiauja daugiau nei 10 metų. Šios partnerystės tikslas – kurti saugią aplinką šio krašto žmonėms.

„Kasmet savivaldybė pagal programą „Saugus Kauno rajonas“ skiria po 40 tūkst. eurų įvairiems saugumo projektams įgyvendinti. Kauno rajonas yra regioninių kelių sandūroje, todėl čia gana dažnai fiksuojami kelių eismo pažeidimai, o per paskutinius mėnesius įvyko ir skaudžių nelaimių keliuose. Siekdami efektyviai naudoti savivaldybės lėšas, šįmet nusprendėme pirkti naują automobilį – taip padėdami didinti eismo saugumą Kauno rajono keliuose“, – pabrėžė V. Makūnas.

Tai jau antrasis automobilis, kurį Kauno rajono savivaldybė perka ir perduoda Kauno policijai. Naujojo policijos automobilio be skiriamųjų ženklų kartu su visa sumontuota įranga (greičio matavimo ir kitų pažeidimų fiksavimo) kaina – beveik 30 tūkst. eurų.

Viduje sumontuoti du greičio matuokliai, fiksuojantys visomis kryptimis judančių automobilių greitį, tiek lenkiančių, tiek naujam automobiliui stovint, tiek važiuojant. Užfiksavus pažeidimą vairuotojai nebus stabdomi kelyje, išskyrus tie, kurie vairuos chuliganiškai. Kitiems bus tiesiog skirta bauda ir ateis raginimas susimokėti.

Pasiteisino 100 proc.

Kauno Kelių policijos valdybos viršininkas Vigintas Lukošius pasakojo, jog gatvėje patruliuojantis policijos automobilis be skiriamųjų ženklų – ne naujiena, tačiau eismo dalyviams tai yra netikėtumas.

Vigintas Lukošius/Vilmanto Raupelio nuotr.

„Su tokiais automobiliais esame tokie patys eismo dalyviai kaip visi ir mūsų niekas nepastebi. Patruliavimas be tiesioginio kontakto labai pasiteisino, nes pažeidėjams sunkiau pasiginčyti su technika, kuri užfiksuoja visus kelių eismo pažeidimus“, – sakė V. Lukošius.

Patruliavimas be tiesioginio kontakto labai pasiteisino, nes pažeidėjams sunkiau pasiginčyti su technika.

Jis užsiminė, kad per mėnesį su tokiu automobiliu fiksuojama daugiau nei 600 įvairių kelių eismo taisyklių pažeidimų.

„Kauno rajonas šiuo metu yra mūsų prioritetinė teritorija, nes šįmet čia keliuose žuvo jau keturi eismo dalyviai“, – teigė V. Lukošius. Kaune, anot jo, situacija yra geresnė. Šiemet žuvo tik vienas eismo dalyvis.

Kauno Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra pasakojo, kad neviešas patruliavimas pasiteisino 100 proc., nes jis suteikia netikėtumo efektą. Dabar apskrityje patruliuos penki policijos automobiliai be skiriamųjų ženklų.

Ramūnas Kemzūra/Vilmanto Raupelio nuotr.

„Naujasis automobilis gali fiksuoti greičio viršijimus iš atvažiuojančios, nuvažiuojančios, lenkiančios transporto priemonės. Jame sumontuotos didesnės raiškos vaizdo kameros, kurios gali užfiksuoti vaizdą net iki 500 metrų“, – automobilio privalumus vardijo R. Kemzūra. Jis patikslino, kad realiai išbandžius, užfiksuojamas pažeidimas iki 300 metrų.

Anot jo, net ir šiandien šis automobilis važiuoja, fiksuoja Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Nevykdoma tik greičio kontrolė, nes laukiama tam reikalingų dokumentų.

Kauno apskrities policijai vadovaujantis Elanas Jablonskas susitikimo su Kauno rajono meru metu išreiškė susirūpinimą dėl greičio viršijimo, vairavimo būnant neblaiviam, dėl ko įvyksta skaudžios nelaimės.

Elanas Jablonskas/Vilmanto Raupelio nuotr.

Kauno rajono meras įsitikinęs, kad rajono seniūnijų gyventojai tik apsidžiaugs, jeigu savo gyvenamose teritorijose dar dažniau galės susitikti su pareigūnais, patys išsakys savo nuogąstavimus.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Naujojo nežymėto policijos automobilio pristatyme, vykstančiame Chemijos g. esančiame policijos komisariate, dalyvavo V. Makūnas, Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos viršininkas Vigintas Lukošius, Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos vadas Ramūnas Kemzūra.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Geriau jie

Geriau jie portretas
Su invalidu vezimeliais lakstytu.Mirgalkes ant galvos pririst.Atrodytu solidziai

Kaunietis

Kaunietis portretas
Reikės daugumai kauniečių bėgt iš Kauno liks tik mentų kaimas.

Kopūstas.

Kopūstas.  portretas
Eilinis Pinigų Švaistymas ant Naujų Mašinų, vistiek pagavę nieko nepadarys, toks jau įstatymas, tik pabars jog daugiau taip nedarytų kaip mažiems vaikams ir tiek, tiesiog Krūta bus pasivažinęt nauju automobiliu už Mokesčių Mokėtojų Saskaitą.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių