Sugrįžusius į mokyklas Kauno moksleivius pasitinka atnaujinti aikštynai

Ruduo pakaunėje – atnaujintų aikštynų atidarymo metas. Šiųmetis sporto infrastruktūros derlius gausus: rugsėjo 6 d. bendruomenei atvertas Raudondvario gimnazijos sporto aikštynas, rugsėjo 15 d. tokios iškilmės suplanuotos ir Babtų gimnazijoje. Rugpjūčio pabaigoje šalia Prano Dovydaičio gimnazijos, Čekiškėje, atidarytas tarptautinius reikalavimus atitinkantis kartodromas. Šiemet stadionams rekonstruoti ir naujai sporto infrastruktūrai sukurti Kauno rajono savivaldybė skyrė 967 (tikslinsime) tūkst. eurų.

Startas naujiems projektams

"Projektas buvo vykdomas daugiau kaip dvejus metus. Žinoma, norėjosi kuo greičiau pamatyti rezultatą, tačiau dabar jis yra daugiau negu džiuginantis. Projekto naudą jau spėjo pajusti visa bendruomenė – nuo mažiausio iki vyriausio: mamos, kurios būriuojasi su vežimėliais, jaunimas, kuris žaidžia futbolą, vyresni, kurie renkasi tinklinio aikštelę, ir senjorės, kurios ateina į treniruoklių aikštelę", – džiaugėsi Raudondvario gimnazijos direktorė Vaida Trofimišinienė.

Sporto aikštyno atnaujinimo darbus atliko bendrovė "Žaliasis servisas", vadovaujama Laimutės Rybakovienės. Gimnazistų ir bendruomenės čia laukia dirbtinės dangos futbolo aikštelė, kurioje bus galima žaisti ir kitus sportinius žaidimus, smėlio tinklinio aikštelė ir treniruoklių salelė ant minkšto pagrindo. Savivaldybė pasirūpino ir pėsčiųjų takais, suoliukais, žiūrovų tribūna, kamuolių gaudyklėmis, viso sporto aikštyno komplekso apšvietimu, vaizdo stebėjimo sistema.

Rungtynės: atidarymo metu ne tik išbandyta nauja sporto infrastruktūra, bet ir virė atkaklios kovos. / Justinos Lasauskaitės nuotr.

Raudondvario gimnazijos sporto aikštynas atnaujintas pagal Kauno rajono savivaldybės ir Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai finansuojamą projektą "Kauno r. Raudondvario gimnazijos sporto infrastruktūros atnaujinimas". Kauno rajono savivaldybė tam skyrė 155,2 tūkst. eurų, dar 92 tūkst. eurų – Nacionalinė mokėjimo agentūra prie Žemės ūkio ministerijos.

Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotojas Paulius Visockas pabrėžė, kad fizinis aktyvumas yra sveikatos ir geros emocinės būklės pamatas, o sveikata – pagrindinis gyvenimo kokybės rodiklis. Norint visa tai turėti, reikia tinkamos aplinkos sportuoti. "Pažįstu gimnazijos fizinio ugdymo mokytojus ir žinau, kad šios aplinkos bus užpildytos tinkamu turiniu", – sakė P.Visockas.

Išties, jau atidarymo metu gebėjimus demonstravo gimnazijos tinklininkai, atletiški moksleiviai bandė ištvermę ant treniruoklių, o futbolo aikštelėje meistriškai kamuolį gainiojo gimnazijos auklėtinė, Lietuvos moterų futbolo rinktinės narė Dovilė Dockaitė, susižavėjimo šūksniais žiūrovai lydėjo mažųjų gimnazijos bei Anelės ir Augustino Kriauzų pradinės mokyklos sportininkų dvikovą.

Pasiekimas: gimnazijos auklėtinė Dovilė Dockaitė yra Lietuvos moterų futbolo rinktinės narė. / Justinos Lasauskaitės nuotr.

Vicemeras susirinkusiesiems pranešė dar pora džiugių žinių: pavasarį prasidės futbolo aikštės rekonstrukcija, po kurios ji bus geresnė netgi už Garliavoje esantį ir tarptautinius standartus atitinkantį stadioną, ne už kalnų ir gimnazijos pastato rekonstrukcijos pradžia.

Bus ir oficialus atidarymas

Rugsėjo 15 d. vartus oficialiai atversiantis Babtų gimnazijos aikštynas sporto infrastruktūra yra panašus į atidarytą Raudondvaryje, tik Babtuose dar įrengta krepšinio aikštelė.

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Šarūnas Šukevičius patikino, kad savivaldybė šioje srityje tempo mažinti neketina. Vis aiškesnius kontūrus įgauna ir atnaujinamas Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos sporto aikštynas. Šis projektas išties yra unikalus savo sprendiniais.

967 tūkst. – tiek eurų šiemet stadionams rekonstruoti ir naujai sporto infrastruktūrai sukurti skyrė Kauno rajono savivaldybė.

Skaičiuojama, kad Karmėlavos B.Buračo gimnazijos stadiono rekonstrukcija kainuos apie 808 tūkst. eurų. Šis stadionas bus panašaus lygio kaip Garliavoje, prie Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos, tik šiek tiek mažesnis ir dėl ne visai tinkamo sklypo neatitiks tarptautinių reikalavimų. Dėl tos pačios priežasties bėgimo takai įrengiami aplink stadioną, o už futbolo aikštės vartų suprojektuotos krepšinio, tinklinio ir lauko teniso aikštelės. Projekte numatytos tribūnos, apšvietimas, atskirai aptverta vaikų žaidimų aikštelė mažiesiems. "Tikimės, kad spalį jau galėsime kirpti juostelę", – sakė Š.Šukevičius.

Į Karmėlavos B.Buračo gimnazijos stadiono rekonstrukcijos projektą sudėtos naujausios savivaldybės idėjos. Šalia stadiono atsiras dviračių remonto stotelė bei daugiafunkcis blokas, kuriame bus galima įsikrauti mobiliuosius telefonus, veiks nemokamas internetas. Žmonės šioje erdvėje galės praleisti daugiau laiko: sportuoti stadione, ilsėtis prie gimnazijos esančiame parke, netgi pievoje surengti iškylą. Karmėlava yra jungiamasis Kauno rajono savivaldybės taškas su kitomis – Kauno miesto ir Jonavos rajono – savivaldybėmis važiuojant dviračių takais, todėl ši vieta taps tarpine dviratininkų stotele.

Terminas: tikimasi, kad spalį bus galima kirpti Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos stadiono juostelę. / Justinos Lasauskaitės nuotr.

Šiais metais taip pat ketinama sutvarkyti Zapyškio pagrindinės mokyklos stadioną. Čia baigiama atnaujinti bėgimo takus, krepšinio aikštelę ir stadioną.

Tempo nemažina

Parengtas Kulautuvos pagrindinės mokyklos stadiono atnaujinimo projektas. Čia taip pat numatyta investuoti per 122 tūkst. eurų, už kuriuos bus pastatyti nauji futbolo vartai, įrengta lietaus vandens surinkimo sistema stadione, bėgimo takai, apšvietimas.

Ketinama atnaujinti aplinką prie Užliedžių daugiafunkcio centro, čia turėtų atsirasti krepšinio, tinklinio ir vaikų žaidimų aikštelės. Savivaldybė turi minčių praplėsti ir rekonstruojamos Šlienavos pagrindinės mokyklos sporto bazę: įrengti dar vieną šiuolaikišką krepšinio aikštelę.

Kitais metais planuojama užbaigti Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos stadiono rekonstrukciją. Stadione bus įrengti nauji bėgimo takai, šuoliaduobė, nedidelė tribūna, apšvietimas, stebėjimo kameros. Daug nematomo darbo bus atlikta po žeme: drenažas užtikrins, kad stadione bus galima sportuoti ir po lietaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių