Studentų skvere – pats darbų įkarštis

  • Teksto dydis:

Studentai pro langus gali matyti, kaip jų mėgstama vieta – Studentų skveras – keičiasi. Šiuo metu ten darbai tiesiog verda. Tikimasi iki kitų mokslo metų pradžios šią erdvę atnaujinti iš pagrindų ir taip ją sulieti su kitoje gatvės pusėje esančia Vienybės aikšte.

„Akademinio jaunimo ir kauniečių mėgstamame Studentų skvere – pats darbų įkarštis“, – skelbia Kauno miesto savivaldybė.

Vytauto Didžiojo bei Kauno technologijos universitetų pašonėje esantis Studentų skveras tvarkomas iš pagrindų. Senasis grindinys keičiamas naujomis granito plokštėmis bei šviesiu betonu.

„Iki rudens ši erdvė transformuosis į šiuolaikišką ir modernią laisvalaikio praleidimo vietą bei supanašės su kitapus K. Donelaičio gatvės esančia Vienybės aikšte“, – teigė miesto atstovai.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Primename, kad Vienybės aikštė rekonstruota prieš kelis metus. Ne taip seniai atnaujinta ne tik Laisvės alėja, bet ir šoninės jos gatvelės, tarp kurių ir S.Daukanto gatvė. Todėl Studentų skvero senoji stilistika visiškai iškrito iš aplinkos konteksto. Sutvarkius šią erdvę, ji taps dar vienu gražiu centrinės miesto dalies akcentu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petkus

Petkus portretas
Mažai kas bežino, kad toje vietoje medinį namą turėjo "tėtušio" seneliai. Yra prisimennačių kaip po aptvertą kiemą vaikščiodavo mažas tėtušis su šiaudine skrybėle. Gatvėje, paaugliai šaipydavosi iš jo, nes senutė šaukdavo "vycik, idz do chaty".

po krušos

po krušos portretas
ir lietaus tvenkinukas atsigaus ........ galėsim varles gaudyt

Flurona

Flurona portretas
Seniai būtų sutvarkytas :D gal nefantazuokit
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių