STT pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl išmokų Kauno miesto taryboje

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą, aiškindamasi situaciją dėl Kauno miesto savivaldybės tarybos nariams skiriamų išmokų panaudojimo.

„Pradėtas ikiteisminis tyrimas siekiant patikslinti gautą informaciją ir įvertinti, ar 2019-2023 metų kadencijos Kauno miesto savivaldybės tarybos nariams skiriant išmokas su jų, kaip tarybos narių, veikla susijusioms išlaidoms apmokėti nebuvo padaryta nusikalstama veika – piktnaudžiavimas siekiant turtinės ar kitos asmeninės naudos“, – BNS antradienį patvirtino Julija Goriovnovaitė.

Tyrimą STT pradėjo remdamasi visuomenininko Andriaus Tapino pareiškimą. Jis pastaraisiais mėnesiais skelbia apie galbūt neskaidriai naudotas savivaldybių tarybų narių išlaidas, klausimų dėl išmokų panaudojimo sulaukė ir Kauno taryboje dirbę Ministrų kabineto nariai: iš posto po kritikos pasitraukusi švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, taip pat finansų ministrė Gintarė Skaistė, kultūros ministras Simonas Kairys.

Tai – jau šeštas STT ikiteisminis tyrimas aiškinantis situaciją dėl išlaidų savivaldybių tarybose, tokie tyrimai atliekami ir Šiaulių, Mažeikių, Neringos, Šilutės ir Pagėgių savivaldybėse.

Savo ruožtu prokuratūra taip pat atlieka kelis tyrimus dėl galimai pažeisto viešojo intereso skiriant išmokas tarybų nariams.


Šiame straipsnyje: STTKauno miesto tarybaIšlaidos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O kur sukčiavimas ?

?????

????? portretas
Faktiškai turėtų patikrinti visas savivaldybes, manau, kad ten rastų tą patį. Gla STT TURĖTŲ TIRTI SVARBESNIUS DALYKUS. Tirti, kaip seime dingsta milijonai.

Anonimas

Anonimas portretas
STT - Landzbergio fasistu gaujos kiseninis sunelis. Jis isipareigojo saugoti ir ginti fasistu aferas. Dabar mes esame ramus ir apsaugoti.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių