Stoties turgavietės pokyčiai – akivaizdūs: aptriušusius kioskus jau pakeitė šiuolaikiški paviljonai

  • Teksto dydis:

Ilgą laiką dėmesio stokojusi ir estetinį vaizdą darkiusi Stoties turgaus teritorija jau sulaukė pirmųjų pokyčių. 

„Stoties turgavietės pokyčiai akivaizdūs – vietoje nugriautų senųjų medinių „fasadinių“ kioskų iš M. K. Čiurlionio gatvės pusės jau įrengti šiuolaikiški konteinerinio tipo paviljonai“, – praneša Kauno miesto savivaldybės atstovai.

Gerokai sunykęs turgavietės fasadas šioje dalyje turėtų būti pastebimai atnaujintas.

Primename, kad Kaunas siekia šią teritoriją paversti šiuolaikiška ir modernia turgaviete.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

„Kadangi Kaunas taps geležinkelio transporto projekto „Rail Baltica“ dalimi, tai natūraliai suteiks dar didesnę svarbą šiai vietai. Netrukus tai bus tikri miesto vartai svečiams, atvykstantiems į Kauną traukiniais, todėl apleista teritorija žūtbūt prašosi sutvarkymo“, – kiek anksčiau sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Be naujų paviljonų taip pat numatyta pakeisti dangas, įrengti naują apšvietimą.

„Nė vienas iš teritorijoje dirbančių prekybininkų dėl planuojamų darbų nenukentės – prekybos vietų skaičius čia ir toliau išliks nepakitęs, tik jos taps kur kas kokybiškesnės, patogesnės čia dirbantiems žmonėms ir patrauklesnės turgavietės lankytojams“, – yra sakęs Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras.

Kaunas turgaus teritoriją susigrąžino praėjusių metų lapkritį. Kadangi joje išduodami leidimai prekiauti viešose vietose, rinkliavą surenka ir teritoriją administruoja biudžetinė įstaiga „Parkavimas Kaune“. Lėšos už prekybą patenka tiesiai į miesto biudžetą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Tikėjausi,bus kažkas grąžesnio,šiuolaikiškesnio,gal kokio skvero ar panašiai.Visgi dviejų stočių rajonas,miesto veidas..Bet liko tas pats mėšlas,tik padažytas.Visas tas rajonas tarp stočių,tai tokia atgyvena.Galima filmą sukti,apie gudų sovietmetį.

Artas

Artas portretas
Pakenciamai atrodo , kol naujos, po poros metu sis"sedevras" vel taps "meslu" ... Mentalitetai .... ir "zurnalistu" ...

Konis

Konis portretas
Kodėl nenugriauna pradėtos
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių