Šokiravo nugenėta Laisvės alėjos liepa: tiesiog išprievartavo medį

Kol dar pavasaris nepadabino miesto medžių lapais, praeiviams gerai matyti apgenėtos šakos. Laisvės alėjos praeiviams užkliuvo viena nugenėta liepa. Jos viršūnė visa nurėžta ir palikta vos kelios šakos.

Pažėrė kritikos

Kaunietė Erika atkreipė dėmesį į Laisvės alėjoje augančią liepą arba tiksliau į tai, kas iš jos liko. Pasak moters, medis nugenėtas itin baisiai, viršūnės nebeliko, tad styro tik kelios didesnės šakos ir kamienas. Kaunietė įsitikinusi, kad toks genėjimo būdas tikrai netinkamas ir medžiai praranda ne tik estetinę vertę, bet ir greičiausiai tinkamai neatsigaus.

„Tiesiog išprievartavo medį!“ – pasibaisėjimo negailėjo Erika, apibūdinusi Laisvės alėjos pabaigoje ties E. Ožeskienės gatve augančia liepa.

„Kaip taip galima genėti medžius, nurėžiant jų viršūnes, taip bjauriai išdarkant medžių lają. Juk iš šitos liepos nieko neliko, tik kamienas ir kelios stambesnės šakos. Vargu, ar lapai uždengs, taip ir augs be viršūnės. Neliko jokio estetinio vaizdo“, – toliau piktinosi praeivė.

Skaitytojo nuotr.

Pažeistas kamienas

Portalas kauno.diena.lt susisiekė su miesto savivaldybės atstovais ir paprašė pakomentuoti, kodėl reprezentacinėje miesto vietoje buvo pasirinktas toks genėjimo būdas. Specialistai aiškino esą buvo pažeistas kamienas ir kitaip medžio nebuvo galima išsaugoti.

Vargu, ar lapai uždengs, taip ir augs be viršūnės. Neliko jokio estetinio vaizdo.

„Tokio genėjimo priežastis – grybinės ligos centrinėje medžio viršūnės dalyje. Pašalinta nudžiuvusi, apnikta grybinių ligų viršūnė. Nors paprasčiausia būtų buvę sergantį medį nupjauti, pasirinkta želdinį išsaugoti nupjaunant sausą viršūnę ir kiek įmanoma formuojant simetrišką lają. Palikti ir ilgesni kamienėliai. Tikimasi, kad iš miegančių pumpurų medis išleis naujus ūglius ir formuos naujas šakas ir lają. Tinkamesnio genėjimo šituo atveju nebuvo“, – nurodė Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Pasak jos, Laisvės alėjoje kasmet atsiranda želdinių, kurie pradeda gadinti estetinį vaizdą, to priežastys esą yra želdinių amžius, būklė, oro sąlygos (audrų metu aplaužomos šakos). „Tad želdiniai yra reguliariai stebimi ir prižiūrimi, o žuvę ar blogos būklės keičiami naujais medeliais. Laisvės alėjos medžių genėjimo darbai atlikti praėjusių metų lapkričio mėnesį“, – pridūrė specialistė.


Šiame straipsnyje: Laisvės alėjamedisnugenėtas medisskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Vyrai prievartauja medžius , nes moterys be antspauduoto raštelio neduoda .

Rašinėlio autorei

Rašinėlio autorei portretas
Šokiruojate labai skambia bei nevykusia anytrašte ir gausybe klaidų - nuo OžeSkienės iki nosinių raidžių nebuvimo..

Kritika ir žurnalistei

Kritika ir žurnalistei portretas
Tiesiog yra nemažai gramatinių klaidų - pasibaisėjimo negaili skaitytoja..
VISI KOMENTARAI 55

Galerijos

Daugiau straipsnių