Liberalai: Kauno rajono meras turi atsistatydinti

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnams sulaikius du Kauno rajono savivaldybės vadovus, iš pareigų turi trauktis rajono meras socialdemokratas Valerijus Makūnas, sako opozicijoje dirbantys tarybos nariai iš Liberalų sąjūdžio frakcijos.

Ar meras nežinojo?

„Sunku patikėti, kad išskirtinę vienybę demonstravusioje, mero sudarytoje komandoje dirbantys žmonės nežinojo apie galimai neteisėtus bendražygių veiksmus. Siekiant žengti žingsnį link visuomenės pasitikėjimo atstatymo ir išlaikant aukščiausius vakarietiškos politikos standartus, raginame savivaldybės merą Valerijų Makūną, kaip įtarimus sukėlusios komandos formuotoją, prisiimti politinę atsakomybę ir atsistatydinti“, – ketvirtadienį pranešime cituojamas Kauno rajono tarybos Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Gintautas Krilavičius.

Opozicija ragina merą nedelsiant sušaukti savivaldybės tarybos posėdį susidariusiai situacijai aptarti.

Pats V.Makūnas BNS trečiadienį sakė ketinantis prisiimti atsakomybę, jeigu įtarimai aukštiems savivaldybės pareigūnams pasitvirtintų.

Socialdemokratai kviečia pasiaiškinti

Socialdemokratų vadovas kadenciją baigiantis premjeras Algirdas Butkevičius iškvietė Kauno rajono merą Valerijų Makūną partijos vadovybei Vilniuje paaiškinti situaciją dėl korupcijos savivaldybėje.

„Šįryt skambinau Kauno rajono merui ir paprašiau, kad jis atvyktų į Vilnių ir pateiktų informaciją, kiek jos turi. Šie atvejai bus įvertinti, mes tokių dalykų netoleruosime“, - Žinių radijui ketvirtadienį sakė A.Butkevičius.

„Tikiuosi, kad rytoj Kauno rajono meras atvykęs paaiškins, dėl kokių priežasčių tie darbuotojai yra sulaikyti, ir tada pradėsime priiminėti sprendimus“, - teigė partijos vadovas.

Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai šią savaitę sulaikė Kauno rajono administracijos direktorių Ričardą Pudževelį ir vicemerą Kęstutį Povilaitį. Abu jie yra socialdemokratai.

Įtariama, kad administracijos direktorius susitarė su verslininku, kad įmonės lėšomis bus pastatytas jo namas, o apskaitoje bus nurodyta, kad medžiagos panaudotos renovuojant savivaldybei priklausančias šilumos katilines. R.Pudževeliui pareikšti įtarimai dėl kyšio ėmimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valerijon !

Valerijon ! portretas
pošol von ! O gal vistik papasakok, kaip giraitės vandenims "padovanojai" už europos centus įrengtą vandens/nuotekų infrastruktūrą kairiajame Nemuno krante..?

manau

manau portretas
Pritariu liberalams.

pb

pb portretas
gyventojams šalyje didžiausią ŽALĄ daro tai VAGYS-KYŠININKAI,kurių labai daug priviso valstybės institucijose--tai gyvenimo KENKĖJAI- PARAZITAI. Sode,kad nesunaikintų derlių,su kenkėjais KOVOJAMA,panaudojant--INSEKTICIDUS.
VISI KOMENTARAI 64

Galerijos

Daugiau straipsnių