Tėvai šoke: tarp dovanų vėžiu sergantiems vaikams – segtukai ir šampūnai

Ketvirtadienį feisbuke atsirado įrašas, kuriame vienas iš Kauno klinikose, onkologijos skyriuje besigydančių vaikų tėtis piktinosi vienos visuomeninkės atvežtomis dovanomis. Šiems vaikams, kurie dauguma dėl gydymo yra netekę plaukų, buvo įteiktos tėvus šokiravusios dovanos – tarp žaislų ir saldumynų buvo galima rasti ir segtukų plaukams, ir šampūnų.

Minėtos dovanos klinikose buvo dalijamos Kauno Dainavos bendruomenės centro „Draugystė“ atstovės Danutės Macenkaitės iniciatyva.

„Vakar į Kauno klinikų vaikų onko skyrių buvo atvažiavusios neseniai dar populiarios politinės partijos atstovės ir atvežė „dovanų“ iš Seimo – pundais supakuotų atviručių, segtukų plaukams (taip, bičiuliai, į skyrių, kur 95 proc. pacientų po chemijos ir spindulių vaikšto plikomis galvomis, atvežė segtukų plaukams) ir tušinukų, kaip suprantu, kuriuos rado tvarkydamos nenaudojamus stalčius. Ant vieno jų dedikacija 2012 metų IV ag klasės auklėtojai, ant kito – Karolinos viešbučio reklama ir pan. Nuoširdus jums ačių, bet nuostabios „dovanos“ kažkodėl liko gulėti ant palangės. Tik mes tinkamai įvertinome ir pasiėmėme tušinuką 2012 m. klasės auklėtojai – atminčiai“, – nuostabą socialiniame tinkle liejo tėtis.

Matyt, kad šitos ponios neturi nė mažiausio supratimo, kur važiuoja ir ką, kokius ligoniukus pamatys.

Po šiuo įrašu pasipylė komentarai, daugelis piktinosi tokiomis dovanomis. „Matyt, kad šitos ponios neturi nė mažiausio supratimo, kur važiuoja ir ką, kokius ligoniukus pamatys. Prisimenu 2003 m. Kalėdas toje ligoninėje. Apsilankė svečiai iš Kauno m. merijos. Buvo ir Kalėdų senelis, nevaikstančius aplankė palatoje, pakalbėjo. Sūnus po to dar ilgai prisiminė, o dovanos prie gerų žodžių buvo paprasčiausi saldumynai“, – prisiminimais dalijosi viena moteris. 

„Kai ciniškiau, atrodo, jau ir būt nebegali, kažkas plaukų segtuku paskrebena iš dugno...“, – rašė pasipiktinęs internautas.

Portalas susisiekė su Kauno Dainavos bendruomenės centro „Draugystė“ atstove Danute Macenkaite, kuri ir inicijavo šią akciją bei atvežė dovanas. „Šią akciją organizuojame keturiolika metų, visą laiką važiuojame su pilnais krepšiais dovanų: ieškome knygelių, kosmetikos tėvams, šokoladų, žaislų“, – situaciją komentavo D. Macenkaitė.

Moteris teigė, kad socialiniame tinkle pasidalytoje nuotraukoje nematyti nei žaislų, nei saldumynų, kuriuos dovanojo organizacijos atstovai.  

Tarp tokių gluminančių dovanų kaip plaukų segtukai ar šampūnai, buvo galima pamatyti ir rašinklius su užrašu „Gero skrydžio“. Tiesa, verta paminėti, kad nuotraukose matyti, jog rašikliai buvo išleisti 2012 metais.

„Gavome pilną dėžutę tušinukų iš rėmėjų, juos dovanojome, kad mamos turėtų kuo užsirašyti“, – teigė D. Macenkaitė. Paklausta, ar dovanodama rašiklius su užrašu „Gero skrydžio“ nemano, kad galėjo įskaudinti mažuosius ligoniukus, moteris sakė, kad į užrašą net nesigilino. „Aš juos ėmiau iš dėžutės ir net nekreipiau dėmesio: vienur buvo užrašyta, kitur ne. Dovanodama sakiau, kad jie skirti tik užsirašyti“, – pasakojo organizacijos atstovė. D. Macenkaitė sakė, kad užrašo, kuris bus užrašytas ant rašiklio, negalėjo pasirinkti, ji tokius rašiklius gavo iš rėmėjų.

„Facebook“ nuotr.

„Čia einame keturiolika metų, mačiau ir daug nuplikusių, ir nenuplikusių mergaičių, ir su gražiais plaukučiais, ir mamų jaunų. Tai mes pagalvojome, kad paimsime kelis, jeigu mergaitei netiks, gal ji parveš sesutei, gal lėlę papuoš. Jokiais būdais negalvojome įžeisti“, – situaciją komentavo moteris.

Kai ciniškiau, atrodo, jau ir būt nebegali, kažkas plaukų segtuku paskrebena iš dugno... 

Kartu su D. Macenkaite sveikinti ligoniukų artėjančių švenčių proga vyko Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos (LVŽS) Kauno skyriaus pirmininkė Vaida Pranarauskaitė. „D. Macenkaitė visada kviečia visus, kurie gali prisidėti. Dalyvaudami niekada nepabrėžiame partiškumo principo, čia dalyvavau kaip Ramūno Karbauskio patarėja, norėdama padėkoti onkologinio skyriaus darbuotojams už atsakingą, nuoširdų ir kruopštų darbą, o kaip fondo „Švieskime vaikus“ ambasadorė įteikiau vaikams knygučių“, – sakė. V. Pranarauskaitė.

Moteris teigė, kad kartu su D. Macenkaite neruošė dovanų krepšelio, kadangi bendruomenės centro „Draugystė“ atstovė turi savo rėmėjus ir jų padėdama ruošia dovanas.

„Danutė šampūną ir kaukes plaukams skyrė ne ligoniukams, o jų mamytėms, nes visada tie vaikai guli su tėveliais. Vaikams buvo skirti žaislai, dantų pastos, kojinės. O rašiklių aš nenagrinėjau, čia buvo ne mano dovanos, todėl negaliu už gerbiamą Danutę atsakyti“, – situaciją komentavo LVŽS Kauno skyriaus pirmininkė. 

Kauno klinikų komunikacijos specialistė Eglė Audickaitė pateikė atsakymą į portalo kauno.diena.lt klausimą, ar nėra iš anksto įvertinamos dovanos, kurias norintieji įteikia ligoniams.

„Šventiniu laikotarpiu Kauno klinikose gydomus mažuosius pacientus dažnai lanko įvairių organizacijų atstovai. Kartais dovanas įteikia patys į ligoninę atvykę iniciatoriai. Tokiais atvejais darbuotojai dovanų patikrinti ir įvertinti neturi galimybės“, – situaciją komentavo ligoninės atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kamilė

Kamilė portretas
Labai apmaudu skaityti tokį straipsnį, kai toks žmogus kaip Danutė eilę metų skiria savo laiką ir lanko ne tik sergančius vaikus, senelius, įvairius kitus kolektyvus ir visur su glėbiais dovanų atkeliauja. Bet ir ne dovanos ar smulkmenos svarbiausia, o parodytas dėmesys, šypsenos, pabuvimas drauge. Manau tokio žmogaus gerų darbų ir intencijų negali sugadinti toks vienas straipsnis ir vieno žmogaus nuomonė. Reikia tik pasidžiaugti tokiomis iniciatyvomis, šiais laikais reikia tokių žmonių kaip Danutė su žiburiu paieškoti, kurie nesiekdami jokios naudos skiria savo laiką, gerumą kitiems. Didžiulė pagarba ir padėka PONIAI DANUTEI už jos vykdomą veiklą.

nuomone

nuomone portretas
Gana intriguojanti sutuacija. Zurnaliste straipsni sukure is vieno tevo interviu.O galbut kitos mamos dziaugesi ir tuo rasikliu ir ant stalo sukrautomis dovanimis juk is nuotraukos, ju atrodo tikrai daug Moteris visuomenininke juk vaikus lanko jau 14metu, ir pati teigia interviu ,kad rasikliai ir sampunas tikrai skirti mamoms.Kas netiko tevui, galejo neimti o taip su purvu sudrabstyti zmones kurie lanko ligonius tiek laiko tikrai nedaro garbes tam tevui.Reikia dziaugtis kad zmones surado remeju ir atnese ne vien tik rasiklius dovanu matosi ir zaislai, sokolodai ir daugiau dovaneliu.

aš portretas
Vaje, vaje, koks siubas. Ar neturit svarbesnių dalykų, argi tai tragedija.
VISI KOMENTARAI 85

Galerijos

Daugiau straipsnių