Kauną aptalžė liūtis: krito įspūdingo dydžio ledukai, skęsta gatvės (vaizdo įrašai)

  • Teksto dydis:

Kaip ir sekmadienį, taip ir šiandien sinoptikų prognozės pasitvirtino – gerokai po pietų pradėjo lyti, o Kaune vietomis pabiro įspūdingo dydžio ledukai. Socialiniuose tinkluose gyventojai ėmė dalytis užfiksuotais vaizdais, jų suskubo atsiųsti ir portalo kauno.diena.lt skaitytojai.

Pirmadienio rytą Hidrometeorologijos tarnyba pranešė, kad dieną šalyje bus trumpi lietūs, vietomis smarkūs. Daug kur perkūnija, škvalas, vietomis kruša.

Apie 16 val. Kaune pasirodė pirmieji lašai, o netrukus lietus gerokai įsismarkavo.

Portalo kauno.diena.lt skaitytojai pasidalijo vaizdais iš Vilijampolės, kuriuose užfiksuoti pabirę ledukai.

„Pas mus situacija gerokai smarkesnė nei vakar. Ledukais nusėta žolė, griaudėja“, – dalijosi skaitytojai.

Įspūdingesnis vaizdas portalo redakciją pasiekė iš Jonavos gatvės – čia ledukų dydis buvo gerokai didesnis.

„Kauno dienos“ skaitytojo nuotr.

Panaši situacija gyventojus pasitiko Šilainių mikrorajone, Domeikavoje, Akademijoje, Giraitėje, Žaliakalnyje, o štai Kauno centrą, Aleksotą, Kalniečius tik nuplovė lietus.


Šiek tiek po 17 val. pasirodė pirmieji vaizdai iš apsemtų gatvių – jie fiksuoti Šilainiuose esančioje Kuršių gatvėje, taip pat Vilijampolėje esančioje Panerių g. Portalo fotoreporteris užfiksavo, kaip iš nepavydėtinos situacijos vairuotojams stengėsi padėti atskubėjęs keturračio vairuotojas.

Eitvydo Kinaičio nuotr.


 

Socialiniuose tinkluose gyventojai dalijasi informacija ir iš kitų šalies miestų. Vienas Šakių gyventojas užfiksavo viesulą ir jo nuotrauka pasidalijo feisbuko grupėje „Orų entuziastai“.

Aukščiausia oro temperatūra šiandien siekia nuo 25 iki 30 laipsnių šilumos, pajūryje ir Žemaitijoje – nuo 20 iki 23 laipsnių šilumos.

Kaip praneša gismeteo.lt, antradienio naktį, po vidurnakčio, šalyje jau turėtų būti ramiau. Išsilaikys 13–17 laipsnių šiluma. Diena vėl bus itin šilta, jutiminė temperatūra bus žymiai aukštesnė nei fiksuos termometrai. Vėl sulauksime kritulių, perkūnijos, stipresnių vėjo gūsių. Šį kartą ramiausia bus šiaurės vakariniuose šalies rajonuose. Vilniuje oras šils iki 25, Kaune iki 23 laipsnių. Šiauliuose bus apie 20, Panevėžyje apie 22, Klaipėdoje apie 17 laipsnių šilumos.

Trečiadienį didesnių permainų nenumatoma: bus vasariškai šilta, bet neramu. Nakties valandomis vietomis numatomas lietus ir perkūnija. Temperatūra sieks 13–17 laipsnių šilumos. Dienos metu oras sparčiai šils, danguje vėl augs debesys, kurie atneš liūtis, perkūniją. Vilniuje ir Kaune bus apie 26, Panevėžyje apie 25 laipsnius šilumos. Šiauliuose oras šils iki 23, Klaipėdoje iki 20 laipsnių.

Ketvirtadienį ir penktadienį kartosis toks pats scenarijus: laikysis aukšta temperatūra, naktimis bus ramiau, o dienomis nuvilnis lietūs, lydimi perkūnijų ir stipresnių vėjo gūsių. Naktimis vyraus 14–18 laipsnių šiluma, dienomis temperatūra svyruos tarp 23–29 laipsnių karščio.

Remiantis gismeteo.lt orų prognozėmis, kiek lengviau galėsime atsikvėpti savaitgalį. Bet tik iš dalies, kadangi laikysis itin šilti orai. Tačiau stiprūs lietūs ir perkūnijos jau turėtų trauktis. Gaivins vidutinio stiprumo rytų, šiaurės rytų krypties vėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

minde

minde portretas
greit meras bus kupcinskas pavaduotojas raskevicius sublizges kaunas/

Anonimas

Anonimas portretas
Atskriskit į Tenerifę,, manau čia geriau, šilta, gera.

Tai

Tai portretas
Kuršių g. visada taip nuo pat gatvės padarymo
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių