Šilainiuose atidaryta unikali krepšinio aikštelė: pasižvalgykite

Programa „Kaunas – Europos kultūros sostinė“ (KEKS) plečiasi ir gyvenamuosiuose kvartaluose. Šį kartą Šilainių bendruomenė pakviesta išbandyti naują krepšinio aikštelę. Ji unikali savo dizainu, todėl tikimasi, kad pritrauks daug krepšinio entuziastų.

Išskirtinis dizainas

Šią savaitę bendradarbiaujant „Kaunas 2022“ komandai ir „Mano būstui“ Šilainiuose atidaryta unikali krepšinio aikštelė. Ties Kuršių g. 18 esančią aikštelę puošia menininkų Juliaus Seniūno ir Roko Sutkaičio kurtos vizualizacijos.

„Nors Kaune yra ne viena rekonstruota krepšinio aikštelė, tačiau ši unikali savo išskirtiniu dizainu, kurį kūrė profesionalūs menininkai, dizaineriai ir architektai. Julius ir Rokas yra viso „Kaunas 2022“ įvaizdžio ir logotipų kūrėjai. Ši erdvė nėra įprastos raudonos dangos, bet su specialiai sukurtomis dizaino detalėmis“, – kalbėjo rėmimų kuratorė Irutė Tumaitė.

Aikštelė įkurta viename iš sovietiniais laikais statytų gyvenamųjų rajonų, tarp pilkų daugiabučių namų, tad nauja erdvė įpūtė spalvų. Aikštelę puošia ir Kauno „Žalgirio“ simbolika, tad ji vilios ir ištikimus krepšinio klubo fanus.

„Žinoma, kad pirmiausia aikštelė skirta vietos gyventojams, tačiau ji atvira ir visiems miestiečiams“, – sakė I. Tumaitė.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Pirmosios varžybos

Naująją mėgėjų krepšinio aikštelę išbandė ir vietos bendruomenės nariai, ir specialiai iš kitų miesto rajonų atvykę kauniečiai. Atidarymo metu šventinę nuotaiką kūrė „Freestarz“ reperių ir DJ Mamania pasirodymai.

„Kaimynai turėjo tokį improvizuotą krepšinio turnyrą. Tiksliau, konkursą, kurio metu turėjo atlikti tritaškių ir karavano metimus. Buvo renkamas taikliausias vietos gyventojas. Tačiau atidarymo renginyje turėjome ir ne vieną žmogų, kuris specialiai atvyko į Šilainius pažaisti krepšinio naujoje erdvėje“, – toliau pasakojo pašnekovė.

Galutinis rezultatas vis teik labai džiugina.

Pirmieji krepšinio aikštelę išbandę žaidėjai neslėpė gerų emocijų. Kai kurie jų naują susibūrimų erdvę lygino su Niujorku, mat ten yra labai populiari gatvės krepšinio kultūra. „Žmonės pažymėjo, kad tokių aikštelių Lietuvoje nėra daug ir linkėjo, kad panašaus dizaino erdvių mieste atsirastų daugiau“, – pridūrė I.Tumaitė.

Įrengimo iššūkiai

Projekto sumanytojai neslėpė, jog buvo ir iššūkių įrengiant išskirtinio dizaino krepšinio aikštelę, nes tokia erdvė turi atitikti tam tikrus techninius reikalavimus, p šie kartais apriboja dizainerių fantaziją. Visgi, kauniečiai džiaugiasi, kad pavyko atrast balansą tarp techninių ir kūrybinių detalių, bendruomenei padovanoti gražią erdvę.

Eitvydo Kinaičio nuotr.

„Dizaino sprendimas turėjo būti pritaikytas prie techninių parametrų, todėl ne viską buvo galima įgyvendinti, nes aikštelės įrengiamos pagal specialią technologiją. Bet galutinis rezultatas vis teik labai džiugina“, – sakė KEKS rėmimų kuratorė.

Nuo idėjos iki naujos Šilainių krepšinio aikštelės įgyvendinimo prireikė kiek daugiau nei pusmečio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintautas

Gintautas portretas
Kažkas čia baisaus. Negi visada toks triukšmas nakty bus.

tai

tai portretas
kodel neaptvere medinem lentom, kad spardantys kamuoli turetu kur islieti savo susikaupusia energija, o gyventojai dziaugtusi nuo ju sukeliamo triuksmo,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių