Savivaldybės valdininkai savivaliauja?

Kai kurie savivaldybės valdininkai nepaiso vadovybės raginimo skelbti naujus paslaugų pirkimo konkursus, o ne pratęsinėti senas sutartis.

Kauno merą Andrių Kupčinską papiktino miesto komunalininkų sprendimas pratęsti sutartį su įmonę „Irgita“, kuri mieste genės medžių šakas už pernykštę kainą. „Ne kartą akcentavome, kad šiemet įmonės siūlo daug mažesnius įkainius. Dabar bus švaistomos lėšos, nes skelbiant naują konkursą paslaugą buvo galima nupirkti perpus pigiau“, - tarybos kolegijos posėdyje sakė A.Kupčinskas.

Miesto vadovas neabejoja, kad savivaldybės komunalininkai pasinaudojo tarnybine padėtimi ir įžvelgia korupcijos požymių.

„Žemutinės grandies valdininkai susigyvena su rangovais ir nebegina viešojo intereso. Todėl dirbtinai nutęsiamas laikas, kol baigiasi sutarties terminas, o tada sutartis pratęsiama“, - pastebėjo vicemeras Rimantas Mikaitis.

„Niekuo neprisidėjau prie šito dalyko, nieko negaliu komentuoti. Jau jūs man nekabinkit tiek daug visko“, - atkirto Miesto tvarkos poskyrio vedėjas Rimantas Rutavičius, paklaustas, kodėl buvo pratęsta sutartis su įmone „Irgita“.

Tarybos narys socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas ragino nekaltinti dėl to žemiausios grandies valdininkų. Jo manymu, atsakomybę turėtų prisiimti departamento vadovas. „Pasikvieskime Miesto ūkio departamento vadovą Joną Žališkevičių ir ištrinkime pipirais ar dar kuo nors jo minkštą vietą už tai“, - replikavo K.Kriščiūnas.

Meras stojo ginti savo bendrapartiečio, neva sutartis pasirašyta „ne prie Žališkevičiaus“. Kol departamento direktorius sirgo, šias pareigas ėjo Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių