Šansas patekti į Kauno istoriją – gyventojai kviečiami siūlyti vardą naujam rajonui

  • Teksto dydis:

Prasidedant gyvenamųjų namų statyboms kairiajame Nemuno krante, H. ir O. Minkovskių gatvėje,  plėtotoja „SBA Urban“ gyventojus kviečia siūlyti pavadinimą naujajam miesto rajonui. Nugalėtojui konkurso organizatoriai įteiks 1000 EUR piniginį prizą bei nuolaidą įsigyti būstą plėtojamame projekte.

Rajoną kuria kartu su gyventojais

„Teritorija, kurioje yra plėtojamas naujasis projektas, – išskirtinė, toks bus ir naujasis rajonas. Čia gyvenamieji namai apjungs Kauno centro ir Senamiesčio gyvybę su Nemuno salos teikiamais privalumais – gamta, įspūdingu vaizdu, vandeniu, žaluma. Šiuo projektu norime paskatinti gyventojus atsigręžti į upę ir suteikti galimybių mėgautis tuo, ką miestas turi gražiausio – senamiesčio architektūra ir Nemunu. Tikiu, kad netrukus ši erdvė taps miestiečių traukos centru. Naujai gimstančio rajono pavadinimas yra svarbus sprendimas. Šis liks gyvuoti kartu su miestu – gyventojai didžiuosis vieta, kuria gyvena, o svečiai naująjį pavadinimą linksniuos planuodami savo keliones į Kauną. Pavadinimas gali ne tik atspindėti projektą, bet praturtinti miestą, įkvėpti jo gyventojus, suteikti pasididžiavimo jausmą. Būtent todėl į pavadinimo kūrybos procesą norime įtraukti ir gyventojus,“ – sako „SBA Urban“ nekilnojamojo turto plėtros vadovas Egidijus Ripkauskas.

Konkurso idėja – suteikti galimybę kauniečiams prisidėti prie savo miesto plėtros ir teikti pavadinimo siūlymus naujajam gyvenamųjų būstų ir biurų rajonui Kaune, H. ir O. Minkovskių gatvėje, kairiajame Nemuno krante. Gyventojai rajono vardą gali teikti per specialią platformą balandžio 21-28 dienomis. Norintys dalyvauti gali siūlyti ne vieną pavadinimo variantą, tačiau svarbu, kad jis būtų originalus ir niekur kitur dar nenaudotas.

Pavadinimą rinks konkurso organizatorių – „SBA Urban“ – komisija. Planuojama, kad naujojo projekto pavadinimas bus paskelbtas iki gegužės 31 dienos.

Daugiau informacijos ir susipažinti su konkurso taisyklėmis galima čia: www.minkovskiai.lt.

Modernūs namai gamtos ir kultūros apsuptyje

Šiandien projekto teritorijoje jau aktyviai vyksta paruošimo darbai, o visai netrukus, gegužę, kils ir pamatai. Pirmuoju etapu „SBA Urban“ išplėtos du gyvenamuosius pastatus, į kuriuos naujakuriai keltis galės jau kitų metų pirmojoje pusėje. Bendrai projekte suplanuoti penki 6-8 aukštų, A+ energinės klasės gyvenamieji namai, kuriuose – 155 butai. Esami ar būsimieji kauniečiai galės rinktis tiek mažesnio ploto 1 kambario, tiek ir didesnius, šeimoms pritaikytus, 4 kambarių butus.

E. Ripkausko teigimu, vystant projektą tokioje išskirtinėje erdvėje, privalu ieškoti ir išskirtinių sprendimų. Kaip ir visi SBA projektai, šis, H. ir O. Minkovskių gatvėje, taip pat bus unikalios architektūros, kur detalės apgalvotos iki smulkmenų taip, kad pastatai darniai įsilietų tiek į urbanistinį, tiek ir į žalią šios miesto dalies peizažą.

Kairiajame Nemuno krante ir Nemuno saloje per artimiausius kelerius metus planuojami tikrai dideli pokyčiai. Čia bus vystomi ne tik gyvenamieji namai, bet ir biurai, kultūros ir sporto objektai. Miesto inicijuoti projektai –  M. K. Čiurlionio koncertų centras, muziejus-mokslo sala, kurios statybos darbai jau pradėti. Pagal miesto patvirtintą teritorijos plėtros planą Nemuno saloje atsiras ir du nauji pėsčiųjų bei dviratininkų tiltai.

Visų šių naujų pastatų ir senų pramoninių objektų dermę kūrė daugybė specialistų. Naujojo rajono koncepcija ir vizija buvo parengta bendradarbiaujant architektams, investuotojams, verslininkams, bendruomenėms. Plėtojant projektą didelis dėmesys buvo skirtas vieningam viso rajono vaizdui ir etapais paremtam vystymui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Angele

Angele portretas
Nieko nereikia galvoti. Bus statoma uz Nemuno, tai ir pavadinkime Uznemune, juk daug kas siule sita pavadinima.

Algis

Algis portretas
Garnapisiai

M Linas

M Linas portretas
"Kaunas City" rajonas
VISI KOMENTARAI 73

Galerijos

Daugiau straipsnių